Brandweer Zuid-Holland Zuid

Huurders Woonbron krijgen rookmelder

Eerste 538 rookmelders in Delft geplaatst

In drie jaar tijd wil woningcorporatie Woonbron in al zijn 45.000 woningen in Delft, Rotterdam, Dordrecht en Nissewaard rookmelders hebben. Een flinke klus die drie erkend installateurs in delen gaan uitvoeren. Voor de woningen in Delft is installateur Van Ginderen ingeschakeld. Het bedrijf ging in maart voortvarend aan de slag aan de Koningin Emmalaan, Bantulaan en Lusakastraat. Intussen zijn ruim 500 huizen van rookmelders voorzien.

Delft - Brandveiligheid is een actueel onderwerp. Woonbron streeft ernaar om binnen drie jaar het hele bezit te voorzien van rookmelders. "Rookmelders waken over de veiligheid van onze bewoners. En een gevoel van veiligheid geeft hen meer wooncomfort", zegt Vincent van den Hoogen regiomanager bij Woonbron. "In het verleden hebben Woonbron en bewoners hier en daar zelf rookmelders geplaatst. Soms waren deze aangesloten op het lichtnet, soms waren ze voorzien van een batterij. Vaak werken deze rookmelders niet meer of wordt een lege batterij niet vervangen. Daarom heeft Woonbron nu gekozen voor een structurele aanpak door overal hetzelfde type rookmelder te plaatsen met een lithium batterij. Een dergelijke batterij gaat tien jaar mee. In de meeste woningen worden er twee of drie rookmelders geplaatst. Deze melders biedt Woonbron zijn huurders kosteloos aan. Bewoners die gewaarschuwd worden door een rookmelder hebben een grotere kans om op tijd te kunnen vluchten bij brand".

De corporaties en de bewoners hebben samen een verantwoordelijkheid om voor brandveiligheid te zorgen. Alle beetjes dragen hieraan bij. Zo ook deze rookmelderactie. En, om ervoor te zorgen dat de rookmelder betrouwbaar blijft, zal Woonbron eens in de drie jaar de werking ervan controleren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden