Foto: Esther Cuijper

1e verjaardag Abtswoude Bloeit

Abtswoude Bloeit! viert haar eerste verjaardag! Op woensdag 24 april wordt dat gevierd met bewoners in de Woonkamer van de Wijk! Dat wordt een echt feestje, want het project heeft een succesvol jaar achter de rug. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom voor een drankje, met aansluitend een feestelijke maaltijd voor de bewoners. Daarna zal er een kleurrijke, creatieve en muzikale modeshow plaatsvinden; waarin de gewone en bijzondere verhalen van Abtswoude Bloeit! en omgeving tot leven komen.

Delft - Abtswoude Bloeit! is een voormalig verzorgingshuis waar studenten, ouderen en cliënten van Perspektief samenwonen onder één dak. Het is een plaats waar de buurt samenkomt, elkaar ondersteunt en er de hele dag levendigheid is. In het complex wonen 111 studenten, 43 zelfstandig wonende ouderen en 34 cliënten van Perspektief. Het initiatief slaat drie vliegen in één klap: behalve een woonkamer voor de wijk, verlicht het woningnood onder studenten, wordt eenzaamheid onder ouderen bestreden en cliënten van Perspektief werken aan hun herstel.

Wat is Abtswoude Bloeit!

Dorian Kingma, coördinator programmering bij Abtswoude Bloeit! over de Woonkamer van de Wijk: "Er worden hier allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kijken we samen naar films, worden er workshops gegeven, eten we samen of spelen we een potje biljart of kaarten. Dit wordt niet alleen voor en door de bewoners van het pand georganiseerd, maar mensen uit de buurt zijn ook van harte welkom. Of ze nu zélf iets willen organiseren, of gezellig deel willen nemen aan een activiteit".

Eén van de succesvolle activiteiten bij Abtswoude Bloeit! was de nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari jongstleden. SHS Delft organiseerde samen met Perspektief en Stichting DelftsPeil een muzikale voorstelling Oudfit, 'waarbij het dak eraf ging'. 

Abtswoude Bloeit is een succesvolle samenwerking tussen SHS Delft, Perspektief, Pieter van Foreest en CoJo Housing. Voor de culturele invulling van activiteiten in de Woonkamer is de samenwerking aangegaan met de stichting DelftsPeil en andere Delftse culturele initiatieven.

Het gehele programma van 24 april is terug te vinden op www.abtswoudebloeit.nl

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten