Oogcafé Delft 10 mei

Visio over revalidatiemogelijkheden bij Oogcafé Delft

Blind of slechtziend zijn en toch helemaal meedoen in de maatschappij? Bij Koninklijke Visio kunnen blinden en slechtzienden terecht om via revalidatietrajecten nieuwe vaardigheden te leren die het leven met de beperking toegankelijker kunnen maken. Een medewerker van Visio vertelt erover tijdens het Oogcafé in Delft van de Oogverenging op 10 mei tussen 13.00 en 15.00 uur in het gebouw Taste. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl .

DELFT – Het hebben van een oogaandoening met blindheid of slechtziendheid tot gevolg heeft veel invloed op het dagelijks leven en het gevoel van welzijn. In Nederland bestaan er organisaties die hier ondersteuning bij bieden, een van deze organisaties is Koninklijke Visio. Koninklijke Visio biedt praktische revalidatiemogelijkheden door het aanleren van vaardigheden die het leven met een visuele beperking toegankelijker kunnen maken, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en vervoer, ICT en dagelijkse levensverrichtingen. Visio biedt ook ondersteuning bij het kiezen en aanvragen van de juiste hulpmiddelen. Het maatschappelijk werk van Visio kan ondersteuning bieden in het gevoel van welzijn en het omgaan met de visuele beperking. Een medewerker van Koninklijke Visio vertelt over de mogelijkheden tijdens het Oogcafé Delft op 10 mei 2019.

Praktische informatie

Het Oogcafé Delft is een initiatief van de Oogverenging en vindt plaats op 10 mei 2019 tussen 13.00 en 15.00 uur. Bezoekers zijn welkom in Gebouw Taste, Roland Holstlaan 751, 2624 KA in Delft. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Delft richting Tanthof: buslijn 60 en 64 (vertrekken vanaf busperron H); uitstappen bij halte Menno ter Braaklaan. De locatie is ook bereikbaar per tram: tramlijn 1, halte Martinus Nijhofflaan is in de buurt ( is wel verder lopen). Voor meer informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Meer berichten