Voorstelling van De VAK over de oorlog in Delft

Voorstelling langs de grachten over de oorlog in Delft

Hoe was het om als kind te leven in Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog? De voorstelling 'Als het water je aan de lippen staat' vaart terug in de tijd.

Delft - Op de wal staat een huilende jonge vrouw in een trouwjurk. Duitse soldaten moeten met tandenborstels de stoep poetsen en kinderen spelen ogenschijnlijk een onschuldig spelletje. Met een rondvaartboot vaart het publiek door de Delftse grachten langs scnes waarin water centraal staat. De voorstelling wordt op 4 mei twee keer gespeeld, door cursisten van De VAK. Op 3 mei zijn de try-outs. Kaarten zijn (na Pasen) te koop via: www.bit.ly/theaternadedamdelft2019

De voorstelling is gemaakt in het kader van Theater Na de Dam. Jongeren van De VAK verdiepten zich onder leiding van theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. De herinneringen en verhalen vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling. Tijdens deze tiende editie spelen in Nederland gelijktijdig 34 voorstellingen in Nederland. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.
 
Meer berichten