Meditatief Indiaas concert Op Hodenpijl

Schipluiden - Gitarist Jan Kuiper en tabla virtuoos en zanger Sandip Bhattacharya spelen op zondagmiddag 28 april Op Hodenpijl. Ze spelen deze middag fraaie fusion van Indiase klassieke muziek en jazz.

De gitaar is een bekend instrument. Iets minder bekend is het Indiase percussie-instrument de tabla. Sandip Bhattacharya bespeelt dit instrument als een ware virtuoos. De klanken van dit instrument zorgen in combinatie met de gitaarmuziek van Jan Kuiper voor een heerlijk luisterconcert. Deze muziek leent zich uitstekend voor meditatie bij de luisteraar! Tijdens dit concert brengen de stilte en rust het publiek in een meditatieve en contemplatieve staat.

Indiase muziek

Indiase muziek gaataltijdover improvisatie en is opgebouwd uit een aantal muzikale basisprincipes. Indiase raga's (melodie) en tala's (ritme) kunnen op heel veel manieren worden gespeeld.De elementen vormen een mooie basis voor hun gitaar en tabla improvisaties, gecombineerd met zang en percussie.

Shiva Putra

Onder de naam Shiva Putra (Brothers of Shiva) spelen Jan Kuiper en Sandip Bhattacharya al 30 jaar samen. Ze speelden samen in ontelbare fusionprojecten op alle grote podia. Jan Kuiper was al een aantal keren te gast samen met Yvonne de Hoop met de voorstelling Yoga in Concert. Naast een carrière als musicus is hij ook Yoga docent en schrijver.Sandip Bhattacharya was ook al eerder te zien Op Hodenpijl. Hij reist over de hele wereld en speelde met alle grote Indiase musici.

Datum: zondag 28 april. Tijd: 12.00 uur. Prijs: € 16,50. Inclusief lunch: € 32,-. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Meer berichten