Logo delftsepost.nl


kort nieuws regio

Wat is er te doen in de regio?

Volleybal
toernooi

PIJNACKER - In Sporthal de Viergang in Pijnacker wordt vrijdag 30 december een volleybal eindejaarstoernooi gehouden. In 2015 heeft het publiek kunnen genieten van het WK Beachvolleybal én het EK Volleybal Dames. Dankzij deze topevents zijn er veel mogelijkheden voor sportstimulering en veel kansen om het volleybal een enorme boost te geven. Dat doet de Nevobo met de campagne Join Volleybal. Meer weten? Kijk op volleybal.nl/join.

Jaarwisseling in Midden
Delfland

MIDDEN-DELFLAND - De gemeente Midden-Delfland neemt maatregelen om de jaarwisseling feestelijk en veilig te laten verlopen. De gemeente werkt daarvoor samen met politie, brandweer en buurtpreventie. Inwoners wordt aangeraden direct de politie te bellen en foto's of filmpjes te maken als ze iets verdachts zien. Voor een veilige jaarwisseling gelden een aantal maatregelen. Zo is het slepen met brandbaar materiaal en het aanleggen van vuren verboden. Ook het blokkeren van kruisingen en wegen is verboden, net als alcoholgebruik op de openbare weg binnen de bebouwde kom.Vreugdevuren zijn niet toegestaan en carbid schieten evenmin. Standaard vuurkorfjes die in de handel verkrijgbaar zijn worden gedoogd. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken tussen 18.00 uur op 31 december 2016 en 02.00 uur op 1 januari 2017. De officiële verkooppunten in de gemeente zijn Tabakshandel Fa. Bouter, Dijkshoornseweg 31 en Benfried, Hooipolderweg 1 in Den Hoorn. Vuurwerk wordt verkocht vanaf donderdag 29 december. Wie tips heeft over illegaal vuurwerk kan dit melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Kijk voor mee informatie over de jaarwisseling op www.middendelfland.nl.

Kerstbomen
en vuurwerk
opruimen

MIDDEN-DELFLAND - De gemeente Midden-Delfland roept bewoners op om hun eigen vuurwerkresten op te ruimten op 1 januari. Via de vuurwerkverkooppunten en supermarkten zijn gratis vuilniszakken te krijgen voor het afval.Op maandag 2 januari 2017 wordt er in Schipluiden, Maasland en Den Hoorn op de hoofdroutes geveegd. Op Op woensdag 4 januari 2017 van 13.30 tot 15.30 uur kunnen kerstbomen en vuurwerkresten worden ingeleverd. Dit kan bij parkeerterrein MVV '27, Doelstraat/Doelpad in Maasland, Burg. Musquetiersingel in Schipluiden en parkeerterrein Dijkshoornseweg tussen de nummers 39 en 45/locatie Oude Meelfabriek in Den Hoorn. Elke ingeleverde kerstboom levert € 0,50 op. Kijk voor mee informatie over de jaarwisseling op www.middendelfland.nl.

Bijeenkomst Nieuwjaar KBO

PIJNACKER - Ouderenorganisatie KBO Nootdorp en Pijnacker houdt op woensdag 4 januari 2017 een nieuwjaarsbijeenkomst. De bijeenkomst begint om 10.00 uur met een eucharistieviering in de Johannes de Doperkerk aan de Oostlaan in Pijnacker. Rond 11.00 uur is de receptie in De Schakelaar. Leden en belangstellenden kunnen elkaar dan onder het genot van een drankje en hapje in een gezellige sfeer een goed nieuwjaar wensen. De voorzitter van KBO Pijnacker, Jan Schalkwijk, blikt terug op 2016. Met deze Nieuwjaarsbijeenkomst start ook het nieuwe KBO-verenigingsjaar. Leden en belangstellenden zijn uitgenodigd voor zowel de eucharistieviering als de receptie.

Bruggen
Zwethzone
in gebruik

MIDDEN-DELFLAND - Wethouder Govert van Oord van Midden-Delfland heeft vorige week de wandelbrug over de Monsterwatering en de wandel- en fietsbrug over de Zweth officieel in gebruik genomen. De recreatieve Noord-Zuidverbinding is de laatste fase binnen het project Zwethzone. In het voorjaar van 2017 wordt het aansluitende fietspad aangelegd. Hiermee is het gehele project Zwethzone afgerond. Aan het project Zwethzone wordt al sinds 2004 gewerkt. Het doel van de Zwethzone is het verbeteren van de recreatie en natuurwaarde in dit gebied door het aanleggen van betere stad-landverbindingen. Inwoners vanuit omliggende steden krijgen betere mogelijkheden om in Midden-Delfland te recreëren. Met de nieuwe inrichting is het gebied langs de Zweth, de veilingroute en provinciale weg N211 (Wippolderlaan) sterk verbeterd. Deze Noord-Zuidverbinding vormt een nieuwe verbinding van de kust via het Westland naar Midden-Delfland. Het project is financieel mogelijk gemaakt door het voormalige Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeenten Delft, Westland, Rijswijk, Midden-Delfland en Den Haag.

Huishoudelijke hulp in de regio

REGIO - De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland hebben met de aanbieders van huishoudelijke hulp afspraken gemaakt over de inzet van huishoudelijke hulp in de vier gemeenten voor 2017 en 2018. In deze gemeenten kunnen inwoners die dat nodig hebben gebruik blijven maken van goede huishoudelijke hulp. De partijen zijn verheugd dat ze ook de komende jaren goede hulp kunnen leveren. Dit is een mooi resultaat voor de inwoners die gebruik maken van huishoudelijk hulp en de medewerkers in dienst bij de aanbieders die deze hulp leveren. Op 22 december 2016 is de samenwerking onderstreept tijdens een bijeenkomst in Midden-Delfland. Een overzicht van de aanbieders is te vinden op de websites van de gemeenten.

Nieuwjaar
Sportcafé

NOOTDORP - De Sportraad Pijnacker-Nootdorp houdt woensdag 11 januari 2017 om 20.00 uur een nieuwjaarsreceptie. Het Nieuwjaar-Sportcafé vindt plaats bij Sportvereniging RKDEO, Sportparkweg 30 in Nootdorp. In het bijzonder zijn jongeren uitgenodigd voor de bijeenkomst.

Nieuwjaars
meditatie Op Hodenpijl

SCHIPLUIDEN - Op zondag 8 januari luidt Op Hodenpijl het nieuwe jaar in met de nieuwjaarsmeditatie. Dit keer onder leiding van mindfulness-trainer Rens de Nobel. Een moment van bezinning en reflectie met lichte yoga-oefeningen en meditatie. Aanvang: 11.00 uur. Pak het dit jaar eens anders aan. Schrap de lijstjes met goede voornemens, waarvan de meesten na een paar weken alweer verbroken zijn. Pak dit moment van bezinning en reflectie aan om dit jaar je mooiste jaar ooit te maken. Rens de Nobel neemt deelnemers mee in een begeleide meditatie om 2016 los te laten en je intenties voor 2017 te zetten. De meditatie is geschikt voor iedereen, je hoeft geen yogi of meditatiebeoefenaar te zijn om aan te sluiten. Het duurt ongeveer een 1 uur en 15 minuten. De ochtend bestaat uit yogaoefeningen, meditatie en een mindfulness-oefening. Deelemers kunnen zelf een meditatiekussen en een warme deken meenemen. De meditatie vindt plaats in de voormalige kerk. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, Stichting Kuychi (www.kuychi.org).
Aanvang: 11.00 uur. Entree: € 15,-. Reserveren: www.ophodenpijl.nl. Adres: Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Plaats uw eigen bericht op www.delftsepost.nl

Reageer als eerste
Meer berichten