Foto:

Cock Robin weet fans nog steeds te verrassen

Door: Robbert Roos

Peter Kingsbery groeide op in Austin, Texas waar hij klassieke muziek studeerde. Nadat hij verhuisde naar Nashville, Tennessee zette hij zijn eerste voorzichtige schreden als muzikant. In 1982 richt hij de formatie Cock Robin op. Zijn fenomenale stemgeluid, in combinatie met gevoel voor muziek en composities zorgden voor hits als 'Rememer the Promise You Made', 'When Your Heart Is Weak' en 'Just Around The Corner' die goud en platinum behaalden. Op zondag 19 mei staat Cock Robin in Cultuurpodium Boerderij.

Zoetermeer - Als wij Peter Kingsbery spreken is hij in Frankrijk bezig met oefenen voor de tour en legt hij dat laatste hand aan een nieuw album wat ergens in de herfst zal verschijnen. Echte druk voelt hij niet; "The Monkey-on-my-back' ben ik kwijt. De tijd dat ik geleefd werd door anderen is gelukkig voorbij. Ik kan mijn eigen tempo bepalen en dat bevalt me prima." Peter geniet enorm van het maken van muziek. Inspiratie heeft hij genoeg en kan overal vandaan komen. "Ik schrijf meestal alleen, maar geniet enorm van het proces. Meer nog dan vroeger. Wellicht dat dat ook komt omdat je ouder wordt" geeft hij lachend toe. "Zo gaat dat." Al gebeurt er veel in zijn thuisland de Verenigde Staten en Frankrijk waar hij momenteel veel tijd doorbrengt; het is niet van invloed op zijn muziek. "Ik kan me over veel dingen verwonderen maar je kunt je ook niet alles aantrekken. Soms moet je gewoon je schouders ophalen." Muzikaal als hij is bespeelt Peter meerdere instrumenten. Momenteel is hij weer terug bij de basis; zijn basgitaar. "Ik hou van dat instrument" bekent hij eerlijk. Met de komende optredens hoopt hij het publiek mee te geven dat Cock Robin nog altijd een goede band is die de tand des tijds heeft doorstaan. "De chemie van spelen in een band en de interactie met je publiek is het mooiste wat er bestaat. Ik heb het geluk dat ik met Cock Robin lang genoeg mee heb mogen draaien om een eigen geluid en stijl neer te kunnen zetten' vertelt hij openhartig. "Het is echt te gek dat ik dat vandaag de dag nog steeds kan doen en dat onze fans dat weten te waarderen. Ik zou er uren over kunnen praten, maar ik kan het je beter laten zien als we spelen. De ervaring is altijd beter dan de theorie. We hebben prachtige nieuwe songs en natuurlijk de bekende hits voor het publiek in petto. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om iedereen weer te ontmoeten bij onze optredens."

Peter Kingsbery is met Cock Robin te zien op zondag 19 mei in de CreativeColors Zaal bij Cultuurpodium Boerderij. Zaal open: 19:30 Aanvang: 20:30. Kaartjes in de voorverkoop: 37,25 (incl. servicekosten) te bestellen via www.cultuurpodiumboerderij.nl Of aan de dagkassa: 38,-

Meer berichten