Wethouder Schrederhof (links) op bezoek in woonzorgcomplex Lindenhof bij de workshop 'Golden Age Souvenirs'.
Wethouder Schrederhof (links) op bezoek in woonzorgcomplex Lindenhof bij de workshop 'Golden Age Souvenirs'.

Senioren maken Golden Age souvenirs

Ook Delftse senioren leveren een bijdrage aan het themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw'. Zij maken 'gouden' souvenirs met een knipoog naar de Gouden Eeuw. Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

Delft - Karin Schrederhof, wethouder van o.a. WMO, bezocht donderdag 9 mei woonzorgcomplex Lindenhof van zorginstelling Pieter van Foreest waar de eerste van een reeks workshops 'Golden Age Souvenir' plaatsvond. Tijdens de workshops worden senioren van Pieter van Foreest in een 17e eeuwse ambiance geïnspireerd tot het maken van een kunstobject van klei met een knipoog naar de Gouden Eeuw. De objecten worden later verguld met een 'gouden' laag. Kunstdocenten Gonny Stuut en Jos Buijtendijk van BES&Cultuur begeleiden de senioren tijdens de workshops.

Cultuur als anti-rimpel crème

Stuut en Buijtendijk zijn ervan overtuigd dat prikkelende cultuurprojecten voor senioren bijdragen aan een positieve gezondheid. "Kunst en cultuur trainen de oude hersentjes, verrijken het seniorenleven en werken als anti-rimpel crème", aldus de dames.

In september worden de gouden souvenirs tentoongesteld in de expositieruimte van 38CC en als unica op diverse verkooppunten in Delft ter verkoop aangeboden. De souvenirs zitten in geschenkverpakking, voorzien van naam en geboortejaar van de maker. Golden Age Souvenir is een initiatief van BES&Cultuur in samenwerking met de stichting DelftsPeil, gemeente Delft en Pieter van Foreest. 

Meer berichten