Biervaart naar De Kaapse Brouwers met Pakschuit Nooitgedacht

Delft - Op zondag 26 mee kunt u meevaren met Pakschuit Nooitgedacht. De historische pakschuit vertrekt half tien 's ochtends vanaf de Hooikade in Delft, tegenover het gebouw Bacinol 2. In verband met de ruimere parkeerruimte bij het bedrijventerrein Leeuwenstein, is ook een opstap aldaar, bij de Abtswoudse brug, mogelijk.
U vaart door de industriële zuidrand van Delft, door fraai landelijk gebied, door het historische Overschie (onder de 350 jaar oude Hogebrug), de bedrijvige Spaanse Polder, langs de strafgevangenis De Schie (maar de boot is te traag voor succesvolle ontsnappingen) en de beroemde Van Nellefabriek, in 2014 geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Uiteindelijk legt u aan bij het historische Delfshaven. Onderweg worden koffie en thee geserveerd.
In Delfshaven is het een klein kwartiertje wandelennaar de plek waarvan u met een watertaxi (de pakschuit mag niet op de Maas) binnen enkele minuten naar het historische Katendrecht (onder Rotterdammers bekend als De Kaap en een zeer gewild uitgaanscentrum met een roerig verleden) vervoerd worden. Daar wordt ca. 12.20 u aangelegd pal voor de Fenix Food Factory.

Een uitstekende plaats voor uw lunch, een heerlijk glas bier bij de Kaapse Brouwers in hun proeflokaal met dertig biertaps en eventueel voor uw dagelijkse boodschappen. Neem een tas mee! Ook kunt u kiezen voor een wandeling door nostalgisch Katendrecht, of (over de romantische Rijnhavenbrug) naar Hotel New York.

Om circa kwart over twee wordt de terugtocht aanvaard, eerst weer met de watertaxi, gevolgd door een korte wandeling naar de pakschuit, waarna u rond vijf uur weer bij het uitgangspunt, de Hooikade, bent. De terugtocht zal opgeluisterd worden met een proeverij van Delftse bieren onder begeleiding van bierhistoricus Aad van der Hoeven.

Prijzen

Biervaart, inclusief koffie, thee, watertaxi en proeverij van Delftse bieren: €42,50.
Reservering is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag

Meer berichten