Schieoevers ontsluit zijn geheimen

DELFT – Alle inwoners en ondernemers van Delft zijn op 18 mei 2019 van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom tijdens de Schieoevers Safari. De gemeente Delft organiseert deze ontdekkingstocht samen met een groot aantal organisaties in het gebied. Bijzondere bedrijven openen voor een dag hun deuren voor publiek. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids langs markante plekken op Schieoevers fietsen. Kunstliefhebber kunnen hun blik verruimen in de Oude Kabelfabriek. Bezoekers kunnen ontspannen langs de oevers van de Schie. En iedereen kan gratis meevaren met de fluisterbootjes van Canal Hopper Delft die voor een keer door Schieoevers varen.

Gebiedsontwikkeling Schieoevers

De gemeente Delft heeft hoge ambities voor Schieoevers Noord. In 2030 is het huidige bedrijventerrein veranderd in een uniek gemengd stedelijk gebied, waar tegelijkertijd gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Hoe en met welke snelheid Schieoevers Noord gaat veranderen hangt af van kansen die zich voordoen en initiatieven die zullen ontstaan.

De gemeente heeft een Concept Ontwikkelplan voor Schieoevers Noord opgesteld. Inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden hebben de afgelopen maanden meegedacht over de thema's in het plan.

Meer informatie

Het volledige programma is te vinden op www.delft.nl/schieoeverssafari.

Ons Delft, maak de stad!

Schieoevers Safari is onderdeel van 'Ons Delft, maak de stad!' Samen met verschillende partijen in de stad organiseert de gemeente op 18 mei een dag voor alle inwoners en ondernemers van Delft. Met verschillende activiteiten verspreid over de stad kan iedereen meedenken en meebouwen aan de stad van de toekomst.

Meer berichten