Betoverend mooie en spectaculaire Nouveau Cirque uit Finland (foto: Peter Hellman).
Betoverend mooie en spectaculaire Nouveau Cirque uit Finland (foto: Peter Hellman). (Foto: Petter Hellman)

Bij Theater de Veste krijg je goede zin!

Grote namen naar Delft

Van de redactie

Met deze slogan opent de nieuwe theaterbrochure met daarin meer dan 200 voorstellingen. Er is dus genoeg te doen in Delft! Een breed en divers programma waar iedereen wel iets van zijn of haar gading kan vinden. Lekker veel toneel, dans en cabaret, nagenoeg alle grote namen komen langs. En ook jong en aanstormend talent krijgt een podium.

Delft - "Met theater kun je niet vroeg genoeg beginnen", aldus directeur Bartels die aan het eind van dit lopende theaterseizoen afscheid neemt. "Daarom hebben wij al voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. En een flinke familieprogrammering voor in de schoolvakanties." Ook de muziekliefhebber komt flink aan zijn of haar trekken in Theater de Veste. Multitalent Jett Rebel komt met een soloconcert en muziekliefhebber Johan Derksen neemt een keur aan blues en americana zangers mee naar het Vesteplein. De 3Js zorgen voor een sfeervolle Kerst en Voice of Holland winnaar Dennis van Aarssen maakt z'n debuut in het theater.

Cabaret, dans en toneel

Het is Theater de Veste weer gelukt om grote namen naar Delft te halen. Bert Visscher, Theo Maassen, Patrick Laureij, Ali B. en ook Claudia de Breij met haar oudejaarsconference, allemaal staan ze op de planken. Jong talent programmeert Theater de Veste in het Rietveld Theater. "We vinden dat belangrijk en later zien we ze wellicht terug in onze grote zaal met 500 stoelen. Hoe leuk is het om als publiek talenten te ontdekken en te kunnen zeggen daar was ik als eerste bij," aldus de theaterdirecteur.

Ook dans en toneel is ruim vertegenwoordigd. Bijzonder is dat het vermaarde Holland Dance Festival Delft als festivallocatie heeft gekozen en twee internationale premières toont. Het Delftse theater heeft veel (prijswinnend) toneel op het programma, zoals een solo van Huub Stapel, geschreven door Diederik Ebbinge (De Luizenmoeder) over de gemakken en ongemakken van het huwelijk, of de voorstelling Tonio naar het boek van A.F.th. van der Heijden. De theaterbrochure ligt op diverse plekken in de stad en is gratis af te halen aan de kassa van het theater.

Voorverkoop

Zaterdag 18 mei aanstaande om 12.00 uur gaat de voorverkoop voor het theaterseizoen 19|20 van start. Vanaf 14 mei is programma alvast online in te zien op www.theaterdeveste.nl.

Meer berichten