De Mooi Weer Spelen van vorig jaar (foto: Ingrid Koenen).
De Mooi Weer Spelen van vorig jaar (foto: Ingrid Koenen). (Foto: Ingrid Koenen)

Mooi Weer Spelen vraagt vrienden op de borrel

Van de redactie

Tijdens de jaarlijkse MWS Vriendenborrel in het Microtheater aan Kerkstraat 19 in Delft worden op woensdag 22 mei de plannen voor de 31e editie van Delfts internationaal straattheaterfestival Mooi Weer Spelen gepresenteerd. Iedereen is welkom. "We hebben weer grootste plannen. We hopen met bijzondere voorstellingen het festival naar een nog hoger plan te tillen", aldus festivalleider Frank Koenen. "Als 'iedereen' zijn uitje tijdens Mooi Weer Spelen doet en bijdraagt aan het programma, hebben we samen een waanzinnig festivalweekend."

Delft - De organisatoren hebben een lang verlanglijstje van het festival dat dit jaar van vrijdagavond 21 tot zondagmiddag 23 juni neerstrijkt op en rond de Markt. De wensen omvatten humoristische, ontroerende, vervreemdende en spectaculaire voorstellingen op het gebied van straattheater, street comedy, bizarre mobielen, circus, luchtacrobatiek, magie, danstheater en poppentheater. Bovenaan de wensenlijst staat voor zaterdagavond de magische muziekparade 'Le Chant de Sirènes' van het Franse gezelschap Mécanique Vivante. Koenen: "Het is indrukwekkend om achter de muziek aan te lopen van dit rijdende, mechanische orkest dat bestaat uit getoonzette alarmsirenes. Als de rattenvanger van Hamelen verleidt de magische muziek van de lichtgevende sirenehoorns je om mee op reis te gaan door de stad. De unieke muziekinstrumenten reizen de hele wereld over, als we nog zo'n vijfduizend euro ophalen, kan ook Delft dit magische orkest beleven.

Met de hoed

Het hoofdprogramma van Mooi Weer Spelen is vooral op de Markt. Op zaterdag- en zondagmiddag is voor de tweede maal het nieuwe festivalonderdeel 'Met de hoed' aan het programma toegevoegd. Beginnende artiesten en nieuwe voorstellingen die niet in het officiële programma van MWS zijn opgenomen, mogen in de winkelstraten en langs de grachten optreden en na afloop 'met de hoed rondgaan'. Koenen: "Niet alleen wordt het daardoor extra gezellig en levendig in de binnenstad, het is voor Mooi Weer Spelen dé manier om met nieuwe gezelschappen en nieuwe voorstellingen kennis te maken."

Om álle plannen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren, nodigt MWS middels de crowdfundingcampagne 'Trakteer de stad!' sponsors en vrijwilligers uit om bij te dragen.

Festivalleider Frank Koenen: "Met de steun van Gemeente Delft en fondsen als VSB Fonds en Fonds 1818 en een compact team van medewerkers zetten we nu al een mooi basisprogramma neer. Maar met meer mensen en act-sponsoring kunnen we een groter festival maken. Onder het motto 'Trakteer mee. Doe je uitje op MWS!' werven we medewerkers en middelen om de aanstaande editie van MWS te organiseren en weer groter te maken. We roepen bewoners en ondernemers op om zo bij te dragen aan het culturele klimaat van Delft en aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Mooi Weer Spelen heeft ook bij artiesten en collega-straattheaterfestivals een hele goede naam. We mogen trots zijn op ons festival."

Meer berichten