Guus Westdorp is initiator van Het Blauwe Podium. Foto: José Sanjurjo Alonso
Guus Westdorp is initiator van Het Blauwe Podium. Foto: José Sanjurjo Alonso (Foto: José Sanjurjo Alonso)

Vriendelijke schoonheid op Het Blauwe Podium

Door: Marie-Jet Eckebus

Op het bijzondere Bagijnhof verrijst deze zomer een nieuw Delfts podium: Het Blauwe Podium. Initiatiefnemer is pianist/componist/zanger Guus Westdorp, die zelf aan de Bagijnhof woont.

DELFT - Guus Westdorp (57) was pianist bij o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Een hoogtepunt in zijn carrière was zijn optreden in Carnegie Hall (NY) met Olivia Stevens. Dichterbij huis is hij de organisator van het Zinges Podium in het Delftse Rietveld Theater, waarbij hij enthousiaste amateurzangers en -zangeressen begeleidt. Bij hem rijpte het idee om iets met zijn 'voortuin' te doen. "Ik droomde onlangs dat ik op de Bagijnhof een blauwe postzegel vond," vertelt hij. "Toen wist ik: die postzegel is een Delfts blauwe tegel, een podium voor wijsheden!" Dat is nu voor Westdorp de aanleiding tot zijn burgerinitiatief: Het Blauwe Podium. Alle buurtbewoners juichen het initiatief toe. Ook van de gemeente krijgt hij groen licht. Via Marktplaats kocht hij twee blauwe podiumdelen. Het Blauwe Podium wordt een plek voor 'vriendelijke schoonheid', zoals semi-akoestische concerten, monologen en vertellingen. "Blauw is mijn lievelingskleur, de kleur van de creativiteit én blauw heeft uiteraard een link met ons beroemde aardewerk," verklaart Westdorp. Tussen mei en oktober staan zes openluchtvoorstellingen op het programma, iedere keer op zondagmiddag vanaf 16.00 uur. Het programma bestaat telkens uit twee à drie verschillende blokken van ongeveer drie kwartier, met verschillende artiesten. Toeschouwers mogen komen en gaan wanneer zij willen, met hun eigen klapstoeltjes. Op zondag 26 mei gaat Het Blauwe Podium van start met optredens van Westdorp zelf met zijn programma 'Ramses, de liederen', gevolgd door Ernst de Corte (zoon van Jules de Corte, de bekende kleinkunstenaar, die lange tijd in Delft woonde) met 'Lied van mijn vader' en als derde rasentertainer Frans Bloem met 'Grenzenloos'. "De wereld verhardt zich en met deze buitenconcerten wil ik haar wat mooier kleuren," zegt Westdorp. "Wanneer deze pilot slaagt, wil ik volgend jaar door. Misschien wordt Het Blauwe Podium zelfs een reizend podium, elke keer op een andere plek in Delft. Of zelfs buiten Delft." Guus Westdorp droomt en zie waar het toe kan leiden!

Wilt u weten welke optredens er gepland staan deze zomer? Alle informatie over Het Blauwe Podium kunt u vinden op www.hetblauwepodium.nl. Met het contactformulier op de website kunt u zich o.a. aanmelden voor de mailinglijst.

Meer berichten