Violiste Floor Braam en pianist Lus Rabello.
Violiste Floor Braam en pianist Lus Rabello. (Foto: )

Braam en Rabello spelen muziek van Radames Gnattali

Schipluiden - De Nederlandse violiste Floor Braam en de Braziliaanse pianist Lus Rabello zijn op zondagmiddag 26 mei 2019 te beluisteren in de kerk van landgoed "Op Hodenpijl" in Schipluiden. Het optreden waarin Braziliaanse en klassieke muziek elkaar ontmoeten komt voort uit aandacht voor de vergeten Braziliaanse componist Radames Gnattali.
De passie voor Gnattali bezorgde het duo Braam en Rabello al eerder de Fomento Cultural Prijs vanuit de gemeente Rio de Janeiro. Onlangs verscheen bij Challenge Records het nieuwe album Flor da Noite (Nachtbloem) van het duo Floor Braam en Lus Rabello. Rabello, afkomstig uit een zeer muzikale familie die warme banden onderhield met de in 1988 overleden componist Radames Gnattali, spant zich al jaren in voor het werk van Gnattali. De weduwe van Gnattali was onder de indruk van zijn spel. Ze stond hem toe alle digitale kopieen van de muziek van haar man mee te nemen.
Het album Flor da Noite, met nog nooit eerder opgenomen werken voor viool en piano, is het gevolg van dit cadeau. Het album heeft de top 20 van Classic FM gehaald.

Meer berichten