De band tussen moeder en kind is soms hecht en liefdevol en soms moeizaam en pijnlijk maar er is altijd een verhaal.
De band tussen moeder en kind is soms hecht en liefdevol en soms moeizaam en pijnlijk maar er is altijd een verhaal. (Foto: )

Haiku over moeder en kind voor het Madonnari Festival

Alle relaties tussen moeder en kind kenmerken zich door een eigen verhaal. Muziekburo Marée en Stichting DelftsPeil organiseren in samenwerking met schrijfdocenten van de VAK een workshop Haiku schrijven over 'moeder en kind'.

Delft - Als moeder is geen dag hetzelfde; kinderen groeien op en blijven je verrassen. Andersom moet je als kind misschien ook gaan zorgen voor je moeder. Er zijn ongetwijfeld prachtige momenten, afgewisseld met momenten die je niet had voorzien of moeilijk vindt. Tijdens de workshop kun je over al deze momenten vertellen, dichten en opschrijven in korte teksten. Voor jezelf, als blijvende herinnering. Voor anderen, om te delen. Iedereen maakt een paar korte teksten in de vorm van een Haiku. De schrijfdocenten zijn Carla Scheepe, Marja van Rossum en Peet van Duijnhoven.

Deelnemers van deze gratis workshop worden uitgenodigd om in september het resultaat van deze workshop te delen met Delft, tijdens het Madonnari Festival. Tijdens het Madonnari Festival van 8 tot en met 15 september worden er grote 'moeder en kind' kunstwerken getekend, gewoon op de straatstenen in Delft. Hiervoor wordt een internationaal veld van Madonnari (streetpainters) uitgenodigd. 'Moeder en kind' taferelen uit Pieter de Hooch's schilderijen zijn hierbij de inspiratiebron. Vrijdag 13 september worden de 'Haiku schrijvers' uitgenodigd om hun Haiku naast de 2D tekeningen te schrijven.

De voorbereidende workshop is op 24 mei van 13:30 – 15:00 uur, gratis deelname. Aanmelden is verplicht. Dit kan via www.vak-delft.nl - cursus aanbod schrijven. Locatie: OPEN Vesteplein 100, Delft. Datum: vrijdag 24 mei. Aanvang: 13:30 - 15:00 uur. Toegang is Gratis. kijk voor meer informatie: www.vak-delft.nl - Haiku workshop en op www.delftspeil.nl - Haiku workshop en Madonnari Festival.

Meer berichten