Ook een groen ideetje?
Ook een groen ideetje?

Ons Delft, maak de stad!

Samen bouwen we aan het Delft van de toekomst. Op zaterdag 18 mei staat Delft daarom in het teken van Ons Delft, maak de stad! Organisaties uit heel Delft laten u zien hoe zij bezig zijn met de toekomst van de stad en u kunt zelf natuurlijk ook meedenken!

Delft - Zo kunt u onder andere de transformatie van de Schieoevers meemaken tijdens de Schieoevers Safari en een kijkje nemen bij de daar gevestigde bedrijven. U kunt bij Abtswoude Bloeit! proeven van het succes van deze nieuwe woonvorm tussen studenten, ouderen en cliënten van Perspektief én van de gratis pannenkoeken die ze daar bakken. Of laat u rondleiden door The Green Village, waar duurzame innovaties zoals de hyperloop, zelfrijdende auto's en de verduurzaming van oudbouw worden getest. Voor sommige programmaonderdelen is een beperkt aantal plekken beschikbaar. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden. De dag start om 10.00 uur in het stadskantoor. Daarna volgt een programma van uiteenlopende activiteiten door de hele stad.

Opening in Stadskantoor
Om 10.00 uur opent Martina Huijsmans, wethouder Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Dienstverlening, de Delftse stadsmanifestatie Ons Delft, maak de stad! in het Stadskantoor. Onder leiding van de Delftse schrijver Jan van der Mast gaat zij in gesprek met de 8-jarige Fee en dijkgraaf Piet Hein Daverveldt over de toekomst van Delft. Wethouder Martina Huijsmans: Ik nodig alle inwoners en ondernemers van Delft van harte uit om deze dag met elkaar in gesprek te gaan over Delft in 2040. Hoe kan de stad zich de komende jaren ontwikkelen als het gaat om woon- en werkruimte, het groen in de stad, hoe we met onze energievoorziening omgaan, of de manier waarop we met elkaar samenleven? Op 18 mei krijgt u een voorproefje van hoe Delft er in de komende jaren mogelijk uit gaat zien. Doe mee en laat u informeren en inspireren door stadsgenoten en Delftse organisaties over de toekomst van onze stad.

U bent van harte welkom de opening bij te wonen en een gratis kopje koffie te drinken met burgemeester Marja van Bijsterveldt. U kunt ook meteen naar één van de activiteiten in de stad en later in gesprek met een wethouder in Buitenhof, de Bomenwijk, de Coendersbuurt of bij station Delft Zuid. Of stap op de debatfiets om met raadsleden een debat te voeren over gemengd wonen, alternatieve warmtebronnen of sport in Delft. Het programma en uitgebreide informatie vindt u op www.delft.nl/onsdelft .

Meer berichten