I CHANGE the value of food!
I CHANGE the value of food! (Foto: )

Help I CHANGE

Delft is een mooi en nuttig initiatief rijker. Mirte van Eijl heeft I CHANGE the value of food opgericht. Deze organisatie is in het leven geroepen met de missie om een duurzamer voedselsysteem met minimale verspilling te creëren.

Delft - Omdat een grote verandering klein begint is de eerste doelstelling om van Delft een rolmodel als minimal food waste gemeente te maken. Dit wil I CHANGE bereiken door een food waste broedplaats te openen in de Spoorzone in Delft. Dit wordt het hart van de beweging, het testveld waar vanuit I CHANGE heel de regio in beweging gaat brengen. De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat er stappen moeten worden gezet om het voedselsysteem te verduurzamen. Ze weten alleen niet hoe die stappen er uit zien en vaak lijkt het comfortabeler om alle milieuproblemen links te laten liggen. De food waste broodplaats geeft antwoord op al die vragen en motiveert de inwoners van Delft om toch in actie te komen. Op de broedplaats komt een inspiratiecentrum met tentoonstellingen, documentaires, lezingen en debatten. Een horecagelegenheid met onder andere food waste diners, thuiskoks en kookworkshops. En er komt een zero waste winkel waar de tools aangeboden worden waarmee je thuis en onderweg food waste kunt minimaliseren. Het wordt een plek waar consumenten, bedrijven en instellingen welkom zijn om zich samen met I CHANGE te buigen over de problematiek van voedselverspilling en om vanuit daar in actie te komen.

Er zit flinke vaart in het plan maar de fundering ligt nog niet. Inmiddels bestaat I CHANGE uit een team van zeven gepassioneerde vrijwilligers en is de organisatie druk aan het werk om de financiering rond te krijgen. Sinds 1 maart loopt er een crowdfunding is er al ruim € 63.000 opgehaald. Het doelbedrag is € 100.000 dus er is ook nog een flinke sprint te gaan. De campagne loopt tot en met 7 juni en het is alles of niets. Wanneer het doelbedrag niet op tijd gehaald wordt krijgt ieder zijn geld terug … en heeft I CHANGE geen funding!

I CHANGE heeft jouw hulp en de hulp van jouw netwerk dus heel hard nodig. Wil je I CHANGE helpen om van Delft het rolmodel van een minimal food waste gemeente te maken? Jouw hulp kan op verschillende manieren worden ingezet. I CHANGE heeft een Menukaart met verschillende funding opties. Van een kleine privé donatie vanaf € 10 tot een bedrijfsdeelname met een communicatie uiting op de gevel van de food waste broedplaats voor € 1600, of haal voor € 400 de chef in huis voor een 3-gangen diner voor 8 personen. Iedere vorm van funding helpt om het einddoel van € 100.000 te bereiken. Ook een crowdfund lening vanaf € 500 is een van de opties. Deze lening wordt in 3 jaar met een totaal rendement van 3% terugbetaald.

De Gemeente Delft en Rabobank zijn vanaf dag één betrokken bij dit initiatief en steunen de start door een financiële bijdrage en het delen van hun kennis en netwerk. Ook IKEA Delft, Inholland Delft, Rotterdam en Den Haag en Theater de Veste steunen I CHANGE.

Meer berichten