George Zevenbergen (midden). Wethouder Bas Vollebregt (rechts).
George Zevenbergen (midden). Wethouder Bas Vollebregt (rechts). (Esther de Cuijper)

Wethouder reikt gouden klinker uit aan George Zevenbergen

Tijdens het drukbezochte jubileumfeest Holland Vesteval, heeft wethouder Bas Vollebregt afgelopen zondag een gouden klinker, onderdeel van het Gouden Eeuwproject 'Delft is goud, jij bent goud', uitgereikt aan organisator George Zevenbergen.

Delft - De Delftse horecaondernemer George Zevenbergen ontving de gouden gift als felicitatie voor het 10-jarig bestaan van zijn restaurant Moodz en als dank voor zijn tomeloze inzet voor de stad. Waaronder zijn inspanningen voor Stichting Centrum Management Delft (SCMD) en mooie stadsinitiatieven als het 'Free a Girl'-project en het festival Delft Serveert. Het is de eerste klinker die uit handen van Bas Vollebregt is uitgereikt: "Dik verdiend!", aldus de wethouder. "Na 10 jaar is Moodz niet meer weg te denken in Delft. De horecagelegenheid maakt het Zuidpoortgebied echt mooier. Daarnaast wil ik George als actief en enthousiast ondernemer bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de stad. Hij is altijd op zoek naar positieve samenwerkingen in de stad en heeft veel projecten geïnitieerd die Delft op de kaart zetten, waaronder 'Free a Girl' en Delft Serveert".

Onder het motto: 'Delft is goud, jij bent goud' kan iedereen elkaar sinds 3 mei een gouden klinker cadeau doen. De ontvanger krijgt een cadeaudoos met daarin een kaart met een persoonlijke boodschap en een miniatuurklinker als aandenken. Ook worden de initialen van de ontvanger in een echte straatklinker met keramieken goudlaag gegraveerd. Deze klinkers krijgen een permanente plek in de Jozefstraat in Delft. Zo wordt deze straat gaandeweg omgetoverd tot één glanzende gouden loper.
De cadeaudoos kan voor 37,50 euro aangeschaft worden via de website www.delftisgoud.nl of in de pop-up winkel bij de VVV aan de Kerkstraat. Daarnaast trekt een klinkerfiets door de straten en wijken van Delft om mooie, gouden verhalen op te halen. Deze bijzondere verhalen worden gedeeld via de website.

Meer berichten