Marianne Q fotografie

IKEA Delft doneert € 8.000,- aan I CHANGE the value of food

Delft - Een maand lang heeft IKEA Delft zich ingezet om de start van I CHANGE the value of food een duwtje in de rug te geven. Met verschillende acties is er een totaalbedrag van € 8.000,- opgehaald. Hiermee steunt IKEA Delft de start van I CHANGE om voedselverspilling te minimaliseren.

Tussen 8 april en 12 mei doneerde IKEA Delft € 0.10 aan I CHANGE voor iedere scan van de IKEA Family kaart. In dezelfde periode organiseerde de woonwinkel LOPPIS, een koopjesmarkt waar zowel lichtbeschadigde als onbeschadigde producten een welverdiende tweede kans kregen. Ook de volledige opbrengst van LOPPIS heeft IKEA Delft gedoneerd aan I CHANGE.

De koopjesmarkt en doneeractie waren onderdeel van een campagneperiode bij IKEA. Met de 'A Better World Starts at Home Campagne' laat IKEA zien hoe mensen thuis eenvoudig duurzamer kunnen leven zonder dat dit veel geld hoeft te kosten. Door oplossingen te laten zien en meer te vertellen over de producten in het assortiment. Om nog meer verandering mogelijk te maken werd gezocht naar een lokaal initiatief. I CHANGE sloot hier perfect bij aan. Naast financiële steun wordt er gekeken naar hoe de krachten komend jaar verder gebundeld kunnen worden.

It's time for CHANGE

I CHANGE the value of food is een beweging die van Delft een rolmodel als minimal food waste gemeente wil maken. Door regionaal met elke schakel in de voedselketen samen te werken en krachten te bundelen kunnen in korte tijd grote stappen worden gemaakt naar een duurzamer voedselsysteem met minimale verspilling. Deze zomer opent I CHANGE een food waste 'broedplaats' in de Spoorzone in Delft. Dit wordt het hart van de beweging; er komen tentoonstellingen en lezingen in het inspiratiecentrum, een pop-up restaurant en een zero waste winkel.

Join the crowd!

I CHANGE wordt vanaf dag één gesteund door de Gemeente Delft en Rabobank. Nu ook IKEA Delft zich inzet wordt het draagvlak steeds groter en dat is precies wat er nodig is voor een succesvolle start. Sinds 1 maart voert I CHANGE een campagne om een deel van het benodigde budget via crowdfunding binnen te halen. Inmiddels is er ruim € 63.000 opgehaald. Tot en met 7 juni is het nog mogelijk om een bijdrage te leveren, zodat I CHANGE the kickstart kan maken die nodig is!

Lees meer over de campagne op: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/ichange.

Meer berichten