Muziekfotografie is een vak op zich.
Muziekfotografie is een vak op zich. (Foto: Peter Dreuning)

ArtWave combineert fotografie met jazzmuziek

ArtWave is een nieuw concept van Lijm & Cultuur waarin alle vormen van cultuur samenkomen en elkaar versterken. De eerste editie is ArtWave - Jazz Photo Music. Dit is een nieuw foto- en muziek evenement met een uniek programma waar jazz en fotografie samen komen.

Delft - Op ArtWave zijn maar liefst drie exposities te bewonderen. Expositie 'The Golden Jazz Era' laat zwartwit-beelden zien van beroemde fotografen als William Gottlieb, Francis Wolff en Susanne Schapowalow. Bij 'In De Club van 27' zijn foto's verzameld van artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden zijn zoals Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Tentoonstelling 'So Intense' bevat het beste werk van amateurfotografen uit de regio. De exposities zijn alle dagen, behalve maandagen, geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Naast de tentoonstellingen zijn er ook vele andere actiefeiten, waaronder een workshop muziekfotografie, een fotografie wedstrijd, optredens door Jazzmuzikanten en jong aankomend talent. Verder zijn er lezingen, films, rondleidingen, en een fotolab om te bezoeken. ArtWave duurt van 24 mei tot en met 5 juni en wordt afgesloten met een feestelijk slotavond met DJ Eddy Geerts en de uitslag en prijsuitreiking van de fotowedstrijd. Aanvang 20.00 uur, de toegang bij het slotfeest is gratis.

Met een passe-partout heb je toegang tot alle activiteiten uitgezonderd de workshop muziekfotografie. Een passe-partout kost €40,00. Het is ook mogelijk om een ticket voor één van de activiteiten te kopen. Cultuurcentrum Lijm & Cultuur, Music Inspired Art en Just Jazz werken samen om dit unieke project te realiseren. Lijm & Cultuur is gevestigd op de Rotterdamseweg 272, te Delft. Tel: 015 262 9400. Mail: info@lijmencultuur.nl. Website: https://www.lijmencultuur.nl/events/artwave-lc-meets-jazz-photo-music/.

Meer berichten