Een Klisje Lopen

Een Klisje lopen: Voor kaas met smaak

DELFT - De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: Ineke Verkade van Boerderijzuivel & meer.

Ineke begint te stralen als ze vertelt over de kaaswinkel die haar man Dick en zij in april 2015 zijn begonnen. "Dick stond altijd met een kaaswagen op boerenstreekmarkten, zelf ben ik directiesecretaresse geweest en die achtergrond komt me goed van pas, want ik kan hier mijn talen spreken en er valt genoeg te organiseren, zoals proeverijen en rondwandelingen." De keuze voor dit pand was een gelukkige samenloop van omstandigheden. Ineke: "We zaten hier bij Michel koffie te drinken, toen ik al dacht dat dit een leuk kaaswinkeltje zou kunnen zijn. Toen de Franse bakker een deur opschoof, werd het ook écht mogelijk."

Ambachtelijk

De kazen bij Boerderijzuivel & meer komen van diverse ambachtelijke bedrijven uit Nederland. De smaak varieert van romig en zacht tot kruidig en pittig, dus wie een kaasplankje of kaasfondue wil samenstellen kan zich uitleven. En meteen ook boter, eieren, melk en ander lekkers meenemen en de rest van de boodschappen bij de winkels in de buurt doen. "Dat komt weer helemaal terug," zegt Ineke, "dat mensen verschillende winkels afgaan, vaak met het hele gezin. Wat dat betreft zitten we hier fantastisch."

Boerderijzuivel & meer
Oude Kerkstraat 3
boerderijzuiveldelft.nl

(Tekst: Anita Boone www.theatertaal.nl)

Meer berichten