Janny van der Jagt
Janny van der Jagt (Foto: )

Einde aan meer dan 50 jaar bestuurlijke activiteiten

Janny van der Jagt legt haar taak als bestuurslid van de Historische Vereniging Delfia Batavorum en haar lidmaatschap van de Commissie Behoud Stadsschoon neer. Daarmee komt op 23 mei een eind aan een bestuurlijke loopbaan van een periode van ruim vijftig jaar.

Delft - Janny van der Jagt begon haar bestuurlijke activiteiten in 1967 als lid van het bestuur van de culturele Delftse vereniging Kunst aan het Volk. Een greep uit haar vele bestuurlijke functies: van 1973 t/m 1978 was zij mede-oprichter, vice-voorzitter en voorzitter van de adviescommissie de Culturele Gemeenschap, waarvoor zij in 1978 de Stadsprijs voor de Cultuur van de gemeente Delft ontving. Van 1978 t/m 1993 was zij gemeenteraadslid geweest voor D66, waarvan twaalf jaar fractievoorzitter. Bij haar afscheid van de gemeenteraad eind 1993 ontving zij de erepenning van de gemeente Delft. Van 1982 tot 1986 had zij als buitenuniversitair lid zitting in de Hogeschoolraad van de Technische Hogeschool Delft. Van 1983 t/m 1993 was zij vice-voorzitter van de VVV Delft en vanaf 1984 ook vice-voorzitter van Provinciale VVV Zuid-Holland. Van 1998 t/m 2013 was zij lid en vice-voorzitter van het bestuur van de bewonersvereniging Grachtengebied Zuid. En vanaf 2009 bestuurslid van Delfia Batavorum en was zij vice-voorzitter van de Commissie behoud Stadsschoon, een onderdeel binnen de vereniging dat zich bezig houdt met de stedelijke ontwikkeling van Delft.

In 2006 werd Janny benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als dank voor haar vele verdiensten voor de gemeente Delft. Zij heeft zich in al deze jaren ingezet voor de mooie stad Delft, voor een aantrekkelijk cultureel klimaat en voor het behoud van de historische binnenstad.

Meer weten over Historische vereniging Delfia? kijk op www.delfia-batavorum.nl.

Meer berichten