'Het is niet alles goud wat er blinkt'
'Het is niet alles goud wat er blinkt'

De donkere kanten van de Gouden Eeuw

De Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft opent een nieuwe tentoonstelling in de Maria van Jessekerk met de titel 'De gouden Eeuw, maar het is niet alles goud wat er blinkt'.

Delft - Wim van Leeuwen, voorzitter van de stichting geeft aan trots te zijn op de tentoonstelling waar de rijkdom van de Gouden Eeuw op te zien is, maar waar ook de zwarte kant van deze eeuw wordt getoond. "Eigenlijk een Gouden Eeuw met een zwart randje", zo verduidelijkt hij. "Behalve de rijkdom, getoond met kerkelijk zilver, laten wij ook de armoedekant zien met bijvoorbeeld een 17de eeuws beeld van Charitate en als derde element geen vrijheid van godsdienst met o.a. het priestergewaad van de Delftse priester/dichter Stalpaert van der Wiele uit 1620".

De tentoonstelling is Vanaf 25 mei gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Maria van Jessekerk, van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt dankzij bruiklenen van o.a. Museum Prinsenhof Delft, Stichting Stalpaert van der Wiele en de Oud Katholieke Kerk Delft en giften van de donateurs van de SKED.

Meer berichten