Foto: Sjoerd Punter

Organist Tjeerd van der Ploeg geeft concert in Maria van Jessekerk

Delft - Organist Tjeerd van der Ploeg geeft concert op zondagmiddag 2 juni a.s. om 15.00 uur een concert in de Maria van Jessekerk.

Op 2 juni a.s. zal Tjeerd van der Ploeg, sinds 2002 organist van St. Christoforuskerk te Schagen, een concert verzorgen. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Leeuwarden en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tevens behaalde Van der Ploeg diploma's koordirectie, kerkmuziek en een aantekening voor improvisatie. Tjeerd van der Ploeg concerteerde in vele Europese landen en in de VS. Hij ontving voor zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur de Zilveren Medaille van de Société Académique Arts, Sciences et Lettres te Parijs.

Voor zondagmiddag 2 juni a.s heeft hij een louter Frans romantisch programma voorbereid. Het zijn werken die uitmuntend klinken op het op Franse leest gebouwde Maarschalkerweerd- orgel van de Maria van Jessekerk. Van der Ploeg zal werken laten horen van o.a. de componist Gigout, Praeludium en Pièce Jubilaire, van Charles Widor; Lamento en Ave Maris Stella. Verder laat hij horen van de componist Tournemire; Offertoire en Postlude. Hij sluit het concert af met de Trois Hymnes van Marcel Dupré.

Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte na afloop. Ook is er de mogelijkheid om na het concert de organist te ontmoeten onder het genot van het drinken van een kopje koffie of thee in de Jozefzaal van de kerk.

Meer informatie over het orgel is te vinden op de website: www.veenswijkorgel.nl.

Meer berichten