Volgende week start Delft Fringe Festival

Vanaf 30 mei t/m 10 juni nemen jonge, talentvolle makers de historische binnenstad van Delft over tijdens Delft Fringe Festival. Het Delft Fringe Festival is een springplank voor de nieuwe generatie opkomende podiumkunstenaars en verbindt ze met een nieuwsgierig publiek. Dit jaar spelen maar liefst 56 makers op 22 verrassende locaties de sterren van de Delfts blauwe hemel. In twaalf dagen ontdekt en beleeft het publiek alle genres binnen de podiumkunsten.

Nieuwe unieke locaties

Als bezoeker van het Delft Fringe Festival weet je niet altijd precies waar je terechtkomt. Van roeicentrum tot molen, en van schuilkerk tot sigarenfabriek staan de makers in contact met de locatie en tonen ze Delft op een nieuwe manier. Het zijn locaties die verrassen en inspireren, locaties waar het publiek ín de huid van de artiest kan kruipen. Extra intiem en persoonlijk zijn de voorstellingen bij mensen thuis. Zoals de nieuwe Fringe-locatie Voorstraat 15. In de woonkamer van het monumentale woonhuis uit 1922 (oorspronkelijk een bedrijfspand van een aardappelhandelaar) staat de artiest tussen het publiek.

Delft het podium voor nationaal én internationaal talent

Buro Nieuw Perspectief is terug op het Delft Fringe Festival met de nieuwe voorstelling MICRO. Het publiek begeeft zich in een instrument, in plaats van in het theater. Dansers vliegen om je heen, muziek kietelt zachtes. Totdat alles trilt… De Delftse illusionist, danser én theatermaker Dion reist met zijn spectaculaire acts de hele wereld over. Zijn goochelkunsten zijn te bewonderen van Frankrijk tot Rusland maar voor het Delft Fringe Festival brengt hij de magie weer terug naar Nederland. Dion The Great Magician is betoverend voor jong én oud. Naast Dion zijn er nog veel meer makers met een bijzondere familievoorstelling. Deze familievoorstellingen van o.a. Jehee Vertelt, Janna Handgraaf en tg Signum zijn te zien op woensdag 5 juni tijdens het speciale Fringe 4 Kids programma. Met de Fringe 4 Kids Tour bezoek je samen twee verschillende familievoorstellingen en volg je tussendoor samen met een officiële stadsgids een spannende speurtocht door de binnenstad van Delft. Vanuit Israël komt Maor Fine SkyWalker met het adembenemende Caged. In de Delftse Sigarenfabriek balanceert hij over een touw in een decor van interactieve videokunst, livemuziek en nog veel meer verrassingen.

Over het Delft Fringe Festival

Delft·Fringe·Fes·ti·val (het; o; meervoud: uniek) 1. onbevangen cultureel 2. verbindt jonge makers met liefhebbers; 3. publieke vertoning van theater, kunst, dans, muziek enz. 4. verandert Delft in verrassend meerdaags podium.

Delft Fringe Festival is een toonaangevend festival waarin aanstormende talenten, oude zielen en vrije geesten zorgen voor cultureel kippenvel. Het diverse programma verbindt muzikanten, dansers, theatermakers en podiumkunstenaars met liefhebbers, levensgenieters, connaisseurs en ontdekkers. Zo staat de stad Delft in een ander (spot)licht.

Dat het festival een springplank is voor talent blijkt uit de succesverhalen van makers uit vorige edities. Zo hebben o.a. De Gestampte Meisjes, Bovenste Knoopje Open, HUN, Jaspr Smit, Kirsten van Teijn, Lisa Ostermann, Matroesjka en Kiki Schipper na deelname aan het Delft Fringe Festival door heel Nederland bekendheid verworven.

Kaartverkoop

Wil je zeker zijn van een toegangsbewijs? 50% van de capaciteit per voorstelling is online te koop via www.delftfringefestival.nl. De voorstellingen op het Delft Fringe Festival duren maximaal dertig minuten, waardoor je als bezoeker maar liefst vier voorstellingen per middag of avond kunt bezoeken. En dat is verrassend betaalbaar! Voor € 7,- koop je een ticket online en ben je verzekerd van een plek. Tijdens het festival betaal je met de Delft Fringe Festivalmunt, te koop bij de centrale kassa's op de Markt en in het Rietveld Theater.

Delft Fringe Festival vindt plaats van 30 mei t/m 10 juni 2019.

Meer berichten