Foto: Marc Bolsius

Rondleidingen voor doven en slechthorenden in Museum Prinsenhof Delft

Komende zomer biedt Museum Prinsenhof Delft op vier zondagen een speciale rondleiding voor dove en slechthorende bezoekers in de tentoonstelling MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie. Tijdens deze rondleiding op zondag 2 en 30 juni, 21 juli en 18 augustus om 13.00 uur vertelt een getrainde dove rondleider in een uur het bijzondere verhaal van MOJO in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Een professionele muziektolk zet de beelden uit de tentoonstelling om in een ware beleving. De rondleiding is gratis bij een bezoek aan het museum en ook geschikt voor horende bezoekers. Meer informatie en aanmelden: http://bit.ly/RondleidingGebarentaal

Delft - In de tentoonstelling MOJO Backstage staat de muziekbeleving centraal. Bij muziek gaat het niet alleen om het geluid, maar ook om het verhaal, de emotie en de sfeer. Door deze rondleidingen met een muziektolk wordt de tentoonstelling MOJO Backstage voorzien van een extra dimensie waardoor iedereen er van kan genieten. De rondleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Musea in Gebaren, Wat Telt! en Muziektolk hoort erbij.

Over de tentoonstelling
Met MOJO Backstage viert Museum Prinsenhof Delft het vijftigjarig bestaan van MOJO, de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen komt kijken bij het organiseren van een grootschalig muziekevenement, maar kruipen ook in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips en toegangsbewijzen nemen de bezoeker mee op een trip down memory lane. De expositie is vormgegeven door Peter te Bos, leadzanger van de band Claw Boys Claw. Peter te Bos is jarenlang verbonden geweest aan MOJO als vormgever voor Lowlands.

Over Musea in Gebaren, Wat Telt! en Muziektolk Hoort Erbij
Musea in Gebaren is een initiatief van Foam fotografiemuseum Amsterdam om museumbezoek toegankelijker te maken voor doven en slechthorenden. Wat Telt! zet zich in als bruggenbouwer tussen doven en slechthorenden en (culturele) organisaties om de toegankelijkheid te verbeteren. Sinds 1 januari 2019 coördineren zij zelfstandig Musea in Gebaren. Muziektolk Hoort Erbij is een actie gericht op betere toegankelijkheid bij concerten en festivals voor dove en slechthorende muziekliefhebbers.

Meer berichten