Villa Arsenaal: theatrale totaalbeleving

Het voormalig Legermuseum doet van 15 tot en met 19 maart tijdelijk dienst als theater voor de theatrale totaalbeleving Villa Arsenaal. Culinair ondernemer Ed Hoogendijk, bekend van Ontdek Culinair Nederland en restauranteigenaar in Delft, is een van de bedenkers.

DELFT - Er werd gezwoegd en gezweet. Spa na spa werd door onze voorouders de grond uitgegraven om plaats te maken voor het water waarmee Delft veranderde in een welvarende stad vol kennis en ondernemerschap. "We willen met Villa Arsenaal laten zien dat we trots moeten zijn op Delft", zegt Ed Hoogendijk. "Willem van Oranje, de VOC, uitvindingen van Antoni van Leeuwenhoek, dat heeft Delft groot gemaakt. Maar Delft is nog steeds heel belangrijk in de wereld. De stad heeft nog steeds heel veel invloed. En dat laten we zien in het voormalige Legermuseum, dat zelf ook een ongelooflijke geschiedenis heeft." Villa Arsenaal neemt de bezoekers mee op een theatrale reis door de tijd. Langs de Waterexperts 'avant la lettre' die verhalen over de strijd om het water, de Ondernemende Onderzoekers met uitvindingen van toen en nu, het verhaal van Creatie en Vooruitgang met overrompelde filmprojecties en een 3D blik op de toekomst. Er wordt een beeld geschept van een creatieve technische ondernemende stad en grensoverschrijdende kennis. Villa Arsenaal voegt een nieuw hoofdstuk aan die geschiedenis toe. Ed Hoogendijk: "We hebben het Reinier de Graaf Ziekenhuis, TU Delft en Science Centre Delft en Deltares benaderd om hun verhaal te vertellen. Maar het wordt absoluut geen zakelijk verhaal. Het is wél theater!" Daarvoor heeft Hoogendijk de handen ineengeslagen met Improve, een Delfts bedrijf. Artiesten en het culinaire team van Ed Hoogendijk creëren op verschillende plekken in het gebouw samen met Improve een unieke sfeer waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De culinair ondernemer wil vooral met de Delftse verhalen stadsgenoten inspireren. "We mogen onszelf best wel eens op de borst kloppen."

Villa Arsenaal

Voor meer informatie en reserveringen: www.villa-arsenaal.nl. Per avond zijn er vijf aanvangstijden: 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 en 19.30 uur. De theaterbeleving kost €89,50 per persoon inclusief hapjes en drankjes.

Meer berichten