Links op de foto Gitta Fleuren, 
Rechts op de foto: detail uit schilderij van Vermeer. fotograaf Kim Schonewille,
Links op de foto Gitta Fleuren, Rechts op de foto: detail uit schilderij van Vermeer. fotograaf Kim Schonewille, (Foto: KIm Schonewille)

500 jaar verlangen in Delft

Delft - Afgelopen weekend speelde een zeer bijzondere film- en theater performance van professionele Delftse makers twee uitverkochte premières: 500 jaar Verlangen.

Wat als muren konden spreken? Film- en theaterperformance 500 jaar verlangen ontsluiert geheimen, angsten, dromen en liefdes die opgeslagen liggen in de oude, keurige muren van een hofje.

De stemmen van oud bewoonsters worden ontroerend en humoristisch tot leven gewekt door geluidskunstenaar Ruud van der Pluijm. Actrice Gitta Fleuren gaat een virtuoze interactie aan met deze stemmen en met de prachtige Vermeer-achtige filmbeelden van filmmaakster Kim Schonewille. Naast het stadsarchief en het schrijverscafé hebben maar liefst 24 vrouwen uit Delft hun stemmen en verhalen aan dit project verleend.

De eerstvolgende voorstelling is te bezoeken op 15 juni om 20.00u en 16 juni om 15.00u Er wordt op bijzondere, verborgen, historische plekken in de binnenstad gespeeld. Bij aankoop van een felbegeerd kaartje wordt de locatie onthuld.

Kaarten kosten 12,50 en zijn te verkrijgen bij VVV Delft of te reserveren via hello@delft.com of telefonisch: 015-2154051

Wees er snel bij!

De voorstelling wordt financieel gesteund door het Stimuleringsfonds van de Gemeente Delft, Fonds1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Elise Mathildefonds. Speciaal voor het Gouden Eeuwjaar zal de voorstelling meerdere malen in Delft spelen tot eind 2019.

Meer berichten