Rode Kruis studentenweek Delft

Delft - De Rode Kruis Studentendesk Delft organiseert in de week van 11 tot en met 14 juni een week voor slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Tijdens deze week organiseren de studenten van de Rode Kruis Studentendesk Delft meerdere activiteiten op de campus van de TU Delft, waaronder een groot benefietconcert in de Aula. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar hulp aan slachtoffers van mensenhandel in Nederland.

Ook in Nederland worden er nog steeds mensen slachtoffer van moderne slavernij. Dit zijn er zelfs meer dan 1000 per jaar. Het Rode Kruis helpt deze slachtoffers. Onze vrijwilligers bieden vooral juridische hulp aan slachtoffers. Daarnaast steunen zij deze mensen in dit zware proces en helpen ze met alle documentatie. Verder biedt het Rode Kruis trainingen aan om slachtoffers van mensenhandel te herkennen. Hier is al een aantal mensen uit voortgekomen die nu geholpen worden.

Het juridische proces kost geld dat de slachtoffers niet hebben. De Rode Kruis Studentendesk Delft zet zich daarom in om zo veel mogelijk geld op te halen voor deze mensen. Naast het benefietconcert in de Aula van de TU Delft op woensdagavond 12 juni zijn er daarom ook nog andere activiteiten zoals lasergamen, dansen bij de silent disco, een zelfverdedigingscursus, een reanimatiecursus én een pubquiz.

Meer berichten