Arts in Cinema ochtendvoorstelling Young Picasso bij Filmhuis Lumen. Inclusief ontbijt

Delft - Op zondagochtend 16 juni vertoont Filmhuis Lumen in de bekende serie Arts in Cinema de indrukwekkende documentaire Young Picasso. De film vertelt hoe de jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd en voert de kijker naar Málaga, Barcelona en Parijs. Young Picasso verbeeldt het opmerkelijke verhaal over de opvoeding en ontwikkeling van de jonge kunstenaar tot het wereldberoemde genie. De ochtendvoorstelling Young Picasso is alleen te bezoeken in combinatie met een heerlijk ontbijt (9.30h). De kaarten (€15,50 inclusief ontbijt) zijn verkrijgbaar op de website van Lumen, of bij de kassa van het filmhuis. Check op de website de andere vertoningstijden.

Uitgebreide filminfo:
Young Picasso
2019, 85 minuten
Zondag 16 juni, 9.30 uur
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Young Picasso neemt de kijker mee naar Málaga, Barcelona en Parijs, en belicht de invloed die deze steden hebben gehad op de ontwikkeling van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso (1881-1973). Dankzij de exclusieve toegang tot musea in bovengenoemde steden kon worden ingezoomd op bijzondere details van zijn meesterwerken, zoals het in 1907 in Parijs geschilderde Les Demoiselles d'Avignon, waarmee hij de kunstwereld opschrikte en voorgoed veranderde.

Picasso is veelbesproken, maar zijn tijd als beginnend kunstenaar, de zogeheten blauwe en roze periodes, krijgt niet altijd evenveel aandacht. Deze documentaire onderzoekt hoe zijn opvoeding, opleiding en ontwikkeling hem vormden tot het wereldberoemde genie en een van de meest productieve kunstenaars die de wereld heeft gekend. Laat u betoveren door het opmerkelijke verhaal van Picasso's ontwikkeling in Young Picasso.

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26

Meer berichten