Foto: Hans Dunlop

Delft Vertelt

Delft - Bij een voorstelling van Delft Vertelt vertellen zeven meer of minder bekende Delftenaren hun eigen waargebeurde verhaal. Dat kan een verhaal van lang geleden zijn, of een gebeurtenis van vorige week. Een komisch verhaal of juist een verhaal dat tot nadenken stemt.

Op zondag 16 juni wordt de achtste editie gehouden, van 15.00 tot 17.00u in het Rietveldtheater. Vertellers zijn deze keer Tjan van Loenen, Andra Hellinga, Nico Jouwe, Simon Huiberts, Joris Kelderman, Pieter Aaldring en Robert Vlugt. Wat komt er allemaal voorbij? Nou, bijvoorbeeld een kraakactie in de jaren '80, een inkijkje in de kerktoren van de Nieuwe Kerk, een jeugd in Poptahof in het teken van een politieke zaak in een ver weg gelegen land, het feit dat in Delft veel meer interessante wezens wonen dan alleen ons als mensen, en hoe één man in zijn eentje de stad elke dag een beetje mooier maakt.

De muziek wordt deze keer verzorgd door Katakat, want zij vinden immers dat Delft het centrum is van het hele universum.

De eerste 'True Stories'-evenementen, waar gewone mensen hun eigen verhaal vertelden, begonnen zo'n twintig jaar geleden in Amerika en zijn daar nu een groot succes. Tien jaar later volgde Nederland met de 'Echt gebeurd'-avonden in Amsterdam. Tegenwoordig zijn er in meerdere steden 'True Stories'-evenementen. Delft Vertelt is de enige variant in Nederland die de verhalen verbindt aan een stad.

Meer informatie:
www.rietveldtheater.nl/delft-vertelt
www.katakat.nl

Kaartverkoop:
https://rietveldtheater.stager.nl/web/tickets/248185

Meer berichten