Betaalbare stadswoningen voor gezinnen in Nieuw Delft

Donderdag 6 juni tekenden de gemeente Delft en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) tijdens de Provada de ontwikkelovereenkomst voor woongebouw The Family in Nieuw Delft. Nabij de historische binnenstad en vlak bij het treinstation van Delft biedt The Family betaalbare stadswoningen voor gezinnen met diverse speelplekken in en rond het gebouw.

Delft - Voor gezinnen die graag in de stad willen wonen biedt The Family verschillende nieuwe woningtypen, die passen bij de woonwensen van ouders met kinderen. Gestapelde woningen in de stad specifiek voor gezinnen, in een betaalbare prijscategorie. In de woningen is voldoende ruimte om te spelen, en ook in het woongebouw zelf kunnen kinderen van verschillende leeftijden binnen het gezichtsveld van de ouders veilig spelen. Ruimte, geborgenheid en speelgelegenheid zijn op loopafstand van scholen, OV, winkels, het nieuwe Leeuwenhoekpark en de historische binnenstad.

Betaalbaar stads wonen
Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: "We streven er zoveel mogelijk naar de woningen op deze binnenstedelijke locatie betaalbaar te houden. De compacte appartementen worden daarom slim ontworpen. We gaan efficiënt om met de ruimte door ruimtebesparende elementen mee te ontwerpen. Een hoogslaper in de ene kamer zorgt bijvoorbeeld voor kastruimte in een andere kamer. Gedeelde voorzieningen als een klusruimte of gezamenlijke opslag maken meer ruimte in de woningen vrij. Door die flexibele indeling zijn de woningen makkelijk aan te passen aan de verschillende levensstadia die gezinnen doorlopen. De ligging van The Family past heel goed bij een stadsgezin dat graag geniet van de rust in de eigen woning en de reuring van de stad om de hoek."

Woonwensen van het stadsgezin
Mol: "Bij BPD hebben we verschillende onderzoeken naar de woonwensen van gezinnen gedaan. Ouders en kinderen deden mee. Veel ruimte in de woning, gedeelde ruimtes om te spelen, zoals de huiskamer of een brede hal, zijn belangrijk voor jongere kinderen. Bij The Family maken we in en om het woongebouw ook veilige speelplekken voor kinderen. In de gezamenlijke, groene daktuin is bijvoorbeeld ruimte om te klimmen, schommelen of met elkaar te kletsen. Dit is vooral voor meisjes van 10-11 jaar belangrijk. Jongens in die leeftijd zijn graag fysiek bezig, voor hen maken we een voetbalkooi op het dak van het woongebouw. Kleinere kinderen spelen graag dichter bij de woning, op een brede galerij binnen gezichtsafstand van de ouders. Zo maken we op meerdere manieren gebruik van de schaarse ruimte in de stad om gezinnen een veilige, betaalbare thuisbasis te bieden."
Meer informatie: www.thefamily.nl


Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank. Zij hebben bouwen samen met bewoners hoog in het vaandel staan. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl
 

 

Meer berichten