Royal Delft verlengt tentoonstelling Glorious Delft Blue

Foto: Marie Cecile Thijs

Royal Delft verlengt weges succes de tentoonstelling Glorious Delft Blue tot en met 30 september. Deze tentoonstelling is onderdeel van het internationale themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Met de tentoonstelling Glorious Delft Blue presenteert Royal Delft de Delfts Blauwe glorie en de grandeur van deze periode in al zijn pracht.

Delft - Delfts Blauw is hét symbool van de Nederlandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw. De Nederlandse Gouden Eeuw was een periode waarin de status van mensen zichtbaar was in huizen, kleding en kunst. Rijke families door het land heen lieten zich portretteren in hun mooiste kostuums en met hun meest waardevolle bezittingen. Regelmatig kreeg ook Delfts Blauw een plekje op deze portretten. In een vijftal thema's – handel & nieuwe smaken, interieur, tulpenmanie, portretten en mode - wordt de relatie gelegd met het pronken in de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends. In de tentoonstelling worden iconische stukken van Royal Delft, zoals de tulpenpiramide en de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn in het Delfts Blauw, extra uitgelicht. Daarnaast wordt samengewerkt met moderne ontwerpers, zoals:

Interieur - Ruben van Megen

Ruben van Megen studeerde in 2012 af van de Design Academy in Eindhoven. Sindsdien is hij als zelfstandig ontwerper en interieur- en meubelmaker werkzaam. Ruben van Megen staat voor high-end design waarbij gebruik gemaakt wordt van nieuwe materialen en technieken. In 2017 won hij een Red Dot Design Award voor Café 6116 (tentoongesteld). In 2018 volgden een Talente Award en A'Design Award. Interieur – Meisterwerke Meisterwerke is een realisatie van Isabelle Torrelle en Christian Otto, createurs die hun liefde voor kunst en textiel delen. Na haar opleiding in textiel en 20 jaar collecties te hebben gemaakt voor anderen, nam Isabelle vorig jaar de touwtjes in eigen handen. "Sindsdien ervaar ik de vrijheid om te ontwikkelen zonder beperkingen. Ik kies voor de beste materialen en technieken en bespaar niet op kwaliteit en effecten. Ik zoek de grenzen op en overschrijd ze." Meisterwerke combineert de sterktes van weven en borduren, waardoor ze meer dan 90 verschillende kleuren en technieken kunnen verweven.

Portretten - Marie Cécile Thijs

Haar fotografie toont invloed herkenbaar aan de 17e eeuwse Nederlandse meesters, terwijl tegelijkertijd haar persoonlijke interpretatie volstrekt hedendaags is. Marie Cécile Thijs speelt met haar onderwerp, brengt ze tot leven of laat ze hangen in tijd en plaats. Objecten worden karakters. Ze komen los van hun originele context en nemen een geheel nieuwe identiteit aan. Dit resulteert is intrigerende creaties waar rust, beweging en soms humor samenkomen.

Mode – Tess van Zalinge

Tess van Zalinge, in 2012 afgestudeerd aan de Amsterdam Fashion Institute, is eigenaresse van haar eigen designer label. Van Zalinge wordt door haar herkomst geïnspireerd, met name door Nederlands ambacht, Nederlands kostuum en Dutch Design. Haar ontwerpen zijn vaak gestructureerd in vorm, maar licht en subtiel in de details. Haar kleur palette en gebruik van prints zorgt ervoor dat het complete plaatje levendig en innovatief is, maar met een duidelijke knipoog naar het Nederlandse erfgoed. De tentoonstelling Glorious Delft Blue loopt tot en met 30 september 2019. Royal Delft is 7 dagen per week geopend, u kunt onze actuele openingstijden op de website www.royaldelft.com vinden.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten