Foto: Hero Images

Klik&Tik cursussen in Pijnacker

Ontwikkel uw digitale vaardigheden

Wilt u ook leren omgaan met de computer? Bij de Bibliotheek Oostland kunt u terecht voor de cursus Klik een basiscursus voor het gebruik van de computer.

Pijnacker - Klik & Tik is een cursus waar in kleine groepjes gewerkt wordt, zodat er genoeg tijd is voor iedere cursist. Elke week vindt er een les plaats zodat de cursisten hun eigen tempo kunnen bepalen. Heeft een cursist alle lessen doorlopen en voelt zich sterk genoeg, stroomt deze uit en is er weer plek voor een nieuwe cursist. De cursus is gratis te volgen en er is geen voorkennis nodig. In de vestiging Pijnacker is er elke vrijdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur cursus.

Deze cursus bestaat uit drie onderdelen:

Klik & Tik De basis

De cursist leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Als de cursist de cursus Klik & Tik De basis heeft afgerond, kan deze doorstromen naar de cursus Klik & Tik Het internet op en vervolgens naar Klik & Tik Samen op 't web

Klik & Tik Het internet op

De cursist leert de basisfuncties van het internet te gebruiken, zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet. Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

Klik & Tik Samen op 't web

De cursist oefent met Klik & Tik Samen op 't web het (veilig) gebruiken van social media. Er wordt stil gestaan bij het gebruik van Facebook, Skype en WhatsApp. Ook maakt de cursist kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.

Meer informatie en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen van de Bibliotheek Oostland via k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06-45 68 45 90

Meer berichten