Polsstokspringer/DNA Den Hoorn
Polsstokspringer/DNA Den Hoorn (Foto: Doomernik)

De 'Polsstokspringer' op toernee....

Het festival ‘Over de Dijk’, dat afgelopen februari werd gehouden op Dijkshoornseweg, heeft de nodige bekendheid opgeleverd voor het project ‘de Polsstokspringer‘!

Ondernemers,particulieren en instanties hebben het door sponsoring mogelijk gemaakt om het eerste beeld en de daarbij behorende wandelroute te realiseren.

Kunstenaar Willem Doomernik heeft opdracht gekregen om de levensgrote versie van het beeld de ‘Polsstokspringer’ in brons te maken.

Na deze eerste succesvolle start van het project is het tijd voor de volgende fase. Deze bestaat uit het vastleggen van het verhaal over Den Hoorn en zijn omgeving in een audiotour. Aan de hand van deze audiotour kunnen bezoekers de wandelroute volgen. Zo maken zij kennis met de verborgen geschiedenis van het dorp en omgeving.

Voor het verwezenlijken van de volgende sprong is support van een nog breder publiek nodig. Om nog meer bekendheid te geven aan het project gaat het prototype van de ‘Polsstokspringer‘ de komende maanden op tournee. Op zaterdag 15 juni, tijdens de Nationale Open Tuinendag en Midden-Delflanddag is de aftrap aan de Lookwatering 21. Vanaf dat moment kun je de ‘Polsstokspringer’ op verschillende markante plaatsen tegenkomen. Meer informatie over het project en de tournee van de ‘Polsstokspringer’ is te vinden op www.dnadenhoorn.nl

Meer berichten