Achter vlnr: Larissa, Pippa, Robin, Erwin, Rebecca, Leann, Mea, Kaya (keeper), Sophie, Nico. Voor: Anouk, Vera, Eef, Isabel, Quinty, Maddy, Ammer
Achter vlnr: Larissa, Pippa, Robin, Erwin, Rebecca, Leann, Mea, Kaya (keeper), Sophie, Nico. Voor: Anouk, Vera, Eef, Isabel, Quinty, Maddy, Ammer (Foto: ouder van speelster)

Meiden sv Wippolder schitteren op NK

Sporters van de Week

Door: Annemarie de Vries

Afgelopen zaterdag deed een team van sv Wippolder meiden mee aan het NK voetbal voor meiden onder 15 in Brunssum. Dat is best bijzonder omdat de meiden normaal in verschillende gemengde teams van de vereniging spelen, waar ze vaak maar met enkele meisjes en grotendeels jongens zijn.

Delft/Delfgauw - Dat is ook conform het advies van de KNVB, die het voor de ontwikkeling van de meiden het beste vindt, dat ze tot O17 (B) met de jongens samen spelen. Ado-speelster Priscilla Mesker, wiens contract net weer verlengd is, is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van een speelster die tot die leeftijd met jongens bij sv Wippolder speelde.

Toch vonden de meiden het leuk om ook een gelegenheidsteam samen te stellen met meiden van 13 t/m 15 jaar uit verschillende teams, waar af en toe (oefen)wedstrijden mee gespeeld worden tegen andere meidenteams. Normaal gesproken spelen de meiden op alle niveau's vanaf de vierde tot en met de hoofdklasse jongens. Ze kregen de steun van vrouwen-international van het eerste uur Wil de Visser, die al jaren trainster bij sv Wippolder is. Leider Nico Tillie vertelt: "Bij een eerder toernooi werden ze uitgenodigd om naar het NK te komen. Dat vonden we natuurlijk enorm leuk. Maar we hadden geen idee wat te verwachten. Ze hebben extra getraind en een heuse tactiek bespreking met Wil de Visser gehad en toen moesten ze het doen. Er deden best goeie clubs mee, zoals bijvoorbeeld fc Volendam." Uiteindelijk werden ze twaalfde van de zestien, maar konden ze met opgeheven hoofd naar huis. Tillie is dan ook terecht trots: "De meiden stonden hun mannetje. In sommige teams moesten ze hun meerdere erkennen, maar bij een aantal wedstrijden boden ze stevig weerstand en was het verschil tussen winnen en verliezen soms maar klein".

Al met al een mooie ervaring voor zowel ouders als speelsters om op terug te kijken. Wie weet zien we over enige jaren nog eens een oud-Wippolder speelster bij ADO vrouwen terug.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten