Mass and Evensong in Oud-Katholieke Schuilkerk Delft op zondag 23 juni

Delft - Op zondag 23 juni 2019 vinden in de Oud-Katholieke Schuilkerk (Bagijnhof 21, Delft) twee bijzondere vieringen plaats: Mass and Evensong. Een projectkoor onder leiding van David Hurley (voormalig lid van The King's Singers) verzorgt het muzikale gedeelte. Aanvang mis: 10.00 uur, aanvang Evensong: 16.30 uur. Beide vieringen zijn vrij toegankelijk. Een gift tijdens de collecte wordt op prijs gesteld.  

Engelse kerkelijke traditie

Engeland kent een rijke muzikale kerkelijke traditie. De Choral Evensong - de anglicaanse vespers - is hier een bekend voorbeeld van. Maar ook voor de mis is heel veel schitterende muziek geschreven. Het projectkoor zingt op 23 juni stukken van diverse componisten (zoals Stanford, Elgar en Wesley) in de setting waarvoor deze muziek is geschreven: de liturgie. Organist Jeroen de Ridder verzorgt de begeleiding.

Vruchtbare samenwerking
Mass and Evensong 2019 is opnieuw een samenwerking tussen de Oud-Katholieke Parochie in Delft (delft.okkn.nl) en Koorschool Delft van Petra Weijers (www.koorschooldelft.nl). Weijers is naast repetitor ook organisator van dit project.

Meer berichten