Presentatie eerste soloalbum "Sea Roots" van Moniek de Leeuw

Delft - Op DONDERDAGAVOND 27 juni 20:00 uur presenteert Moniek de Leeuw samen met The Balconyplayers haar eerste soloalbum "Sea Roots" in de Synagoge van Delft.

Moniek is op 15 juni in Zeeland gestart met de presentatie van haar cd. Ze vervolgt haar tournee na de synagoge van Delft in België, Zwitserland, Israel en New Orleans. Na het uitbrengen van twee albums met de Balcony Players, toerde Moniek zowel solo als met verschillende bands in India, Israel, Louisiana en de Balkan. Geïnspireerd door de muziek uit deze landen, componeerde ze nummers met een mix van folk , klezmer en gypsy muziek.

Moniek de Leeuw

Violiste en componiste Moniek de Leeuw, heeft haar "roots" in Zeeland, maar is een muzikale wereldreizigster. Noem het wereldmuziek, gypsy, klezmer, New Orleans-style, of hoe je wilt; met haar eigen geluid en improvisatietalent doet het etiket er eigenlijk niet toe. Van jongs af aan geeft Moniek optredens als violiste en/of pianiste. Ze vrolijkt graag mensen op door haar passie voor muziek te delen. In 2010 behaalde ze haar master in music en daarna toerde ze de wereld rond met haar band 'The Balcony Players.' Haar liefde voor de zee is terug te vinden in haar reisverhalen en foto's. In het CD boekje van Sea Roots kan men lezen over een bijzondere jamsessie aan zee in Tel Aviv.

Balcony Players

De Balcony Players zijn een internationaal samengestelde band, die op alle continenten grote successen boekt. Ze hebben de laatste tien jaar in meer dan twintig landen opgetreden. Ze toerden in hun oude Ambulancebus van Nederland naar Turkije! En ze speelden diverse malen in de USA, in Brazilie en op de Balkan. De bandleden die samen met Moniek spelen zijn:

Ilse Roskam - accordeon, zang Daniel van Huffelen - contrabas, zang Ali çaglar Erdogan - percussie

Kaarten

·          Voorverkoop (online via www.synagogedelft.nl): volwassenen € 14,50 en kinderen, studenten en CJP € 8,00,
·          Aan de zaal (voor zover nog beschikbaar) : volwassenen € 16,- en kinderen, studenten en CJP € 16,=

Meer berichten