Foto:

Jan Bartels onderscheiden met gemeentepenning Delft

"Jan heeft van Theater de Veste een thuis van de stad voor alle Delftenaren gemaakt"

Woensdagavond 19 juni heeft vertrekkend directeur van Theater de Veste, Jan Bartels, uit handen van Burgemeester Marja van Bijsterveldt de gemeentepenning van de stad Delft ontvangen. Deze onderscheiding is bedoeld voor Delftenaren die grote verdiensten hebben gehad voor de stad. De Burgemeester roemde Bartels rol als aanjager en verbinder voor de cultuur in Delft.

Onder belangstelling van 200 genodigden; waaronder relaties, theaterprogrammeurs, collega-directeuren en medewerkers, werd Bartels uitgezwaaid. In speeches van Rector Magnificus Emeritus TU Delft Karel Luyben en Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwamen zijn creatieve, inspirerende en samenwerkende kwaliteiten mooi naar voren. "Jan heeft van Theater de Veste een thuis van de stad voor alle Delftenaren gemaakt", aldus de Burgemeester.


Bartels neemt na 15 jaar afscheid van het theater en gaat met welverdiend pensioen. Hij laat een goed lopend schouwburg achter. Een gastvrij theater met hoge bezoekersaantallen en kwalitatief sterke en diverse programmering die past bij de stad Delft. Marijtje Pronk volgt Bartels op als directeur van Theater de Veste. De verwachting is dat de lijn die Jan Bartels met zijn team heeft uitgezet door haar zal worden voortgezet en verder uitgebouwd.

Komend seizoen
Onlangs is de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen 2019 – 2020 van start gegaan. Deze is voor een flink gedeelte nog geprogrammeerd door Jan Bartels. De eerste verkoopresultaten zijn veelbelovend, maar er zijn nog volop theatertickets te koop aan de kassa en via de website het theater. Zie: www.theaterdeveste.nl voor meer informatie en het complete aanbod.

Vorige week las u een uitgebreid interview met Jan Bartels in onze krant. https://www.delftsepost.nl/nieuws/algemeen/750624/van-theaterdirecteur-naar-molenaar-

Meer berichten