Foto: Els de Wit

Martin Reitsma in documentaire

Cineast John Meijer maakt een documentaire over de muzikale passie van Martin Reitsma

Meestal is Martin Reitsma zelf de journalist die de grote namen uit de popmuziek en cultuur onder de aandacht brengt via zijn artikelen in kranten, radioprogramma's en evenementen maar dit keer staat hij zelf in de 'spotlights' via de documentaire 'Wie denk je wel niet dat je band?' Cineast John Meijer uit Den Haag maakte een boeiend gefilmd verslag over de omzwervingen van Reitsma binnen het vaderlandse culturele en muzikale landschap. Marie-Louise Beekman deed de interviews met deze wandelende popencyclopedie uit Delfgauw.

Martin is een echte promotor van de Nederlandse popmuziek. Nico Heemelaar van het Algemeen Dagblad noemde hem eerder de chroniqeur van de popmuziek.

Na een lange carrière binnen diverse financiële en juridische managementfuncties bij onder meer KPN volgde Reitsma bij Instituut IMMER & de SENA een masterclass muzikaal ondernemerschap en leerde zo alle ins en outs uit de muziekindustrie. Zijn HBO opleiding Sales & Marketing was een goed vervolg om evenementen en geschreven artikelen prominent in de media te kunnen zetten.

Martin kijkt met veel plezier terug op op zondag 14 april toen hij de oudleden van de Tee Set en After Tea op bezoek had in een drie uur durende radioshow bij Omroep Delft. Henk Mol deed de techniek die middag. Bekende muzikanten uit beide bands zoals Polle Eduard, Ferry Lever, Franklin Madjid, Carry Janssen, Rob Plazier, Peter Seilberger en Martin Hage waren toen aanwezig voor interviews en er live werd het nummer Long Ago gespeeld. Ook Rudy van den Berg (Bennett) de zanger van The Motions schoof die middag aan. Cineast John Meijer heeft samen met tweede cameraman Ton den Neijsel die middag filmopnames gemaakt die ook in deze documentaire te zien zijn.

John Meijer vertelt over de totstandkoming van deze muziekdocumentaire met als titel 'Wie denk jij wel niet dat je BAND'?

"Tijdens de radiouitzendingen van Martin Reitsma over de Nederbeat maakte ik al filmopnames. Er kwamen grote namen langs in zijn dichtbeluisterde programma én op zijn evenementen zoals Boulevard of Golden Music, Coverclub de Uithof én voor het goede doel.

In mijn documentaire vraagt interviewster Marie Louise Beekman naar zijn passie. Er komen beelden langs van interviews door Martin met onder meer Jan Akkerman, Robbie van Leeuwen, Rudy Bennett, George Baker, Getty Kaspers. Klaasje v.d. Wal en Duncan Laurence. Vele groten uit de vaderlandse muziekscène stonden al voor zijn microfoon. Ook bekende cabaretiers zoals Paul van Vliet, Herman van Veen en Kees van Kooten komen langs. Premier Mark Rutte en minister Sander Dekker deden interviews met hem over de cultuur in ons land. Het interview met Martin deden we bij Bennies Fifties in Scheveningen. Een passende ambiance met prachtige jukeboxen, neonverlichting en veel muziekattributen. Reitsma zet zijn uitgebreide netwerk binnen de muziek ook in bij het organiseren van evenementen voor het goede doel."

De documentaire was onder meer te zien bij diverse omroepen in de regio en is ook te zien op You Tube via: https://youtu.be/8YpMcZ7oMTs

Meer berichten