Foto:

25 jaar openbaar montessori onderwijs op de Jan Vermeerschool in Delft

Persbericht 25 jaar openbaar Montessori basisonderwijs in Delft, op de Jan Vermeerschool

Op 4 juli viert de Jan Vermeerschool, dat het 25 jaar geleden is, dat de school startte met montessori onderwijs. De Jan Vermeer is de oudste school in Delft (gesticht in 1875). Uit onderzoek dat door de Gemeente Delft is uitgevoerd, bleek dat er vraag was naar openbaar montessori onderwijs, zo startte in augustus 1993 de eerste groep.

Montessori onderwijs

Maria Montessori is de grondlegger van het onderwijs. Het montessori onderwijs hecht grote waarde aan de vrijheid van kinderen om keuzen te maken. De vrije werkkeuze is belangrijk. De werkkeuze omvat de inhoud, de plaats, het tempo.Respect en vertrouwen in de eigen ontwikkeling staat centraal. Het gaat er om dat kinderen de mogelijkheid hebben om zich op alle terreinen zo goed mogelijk te ontwikkelen.

100 leerkrachten werkzaam op de Jan Vermeer

Ongeveer 100 leerkrachten hebben de afgelopen 25 jaar op de Jan Vermeer gewerkt. Met ruim 60 leerkrachten gaan we deze mijlpaal vieren bij Knus in de Delftse Hout. Inmiddels is er een volwaardige tweede schoollocatie van de Jan Vermeer op de Maria Duystlaan. De vraag naar dit montessori onderwijs Jan Vermeer blijft, ook na 25 jaar.

Meer berichten