28e Westerpop niet te missen!

Delft - De 28e Westerpop in Delft is volgens de organisatie niet te missen! Het gratis toegankelijke popfestival wat plaats vindt op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli, is zo gevarieerd in programma, er moet wel iets van ieders gading bij zitten. De bezoeker kan dit festival dus indien nog niet gedaan, gerust bijschrijven in de agenda. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 22 acts, acte de préséance geven. Sinds 2014 is het popfestival verder gegaan als biënnale en vindt sinds 2016 plaats op een nieuwe locatie. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 22 acts, acte de préséance geven. Op vrijdag 19 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is verheugd met o.a HAUSMAGGER, die met een afscheidstour bezig is en INDIAN ASKIN de band die dit jaar ook op Pinkpop stond en de grote doorbraak, in het vooruitzicht heeft. Goed om te zien dat ZUCO 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is om te zien en te beluisteren. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage. Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn de alom gewaardeerde RUBEN HEIN en SON MIEUX die met een nieuw album heel veel aandacht krijgen en BLAUDZUN die weinig festivals doet deze zomer vanwege opnames voor een nieuw album, maar wel in Delft aanwezig is. MARTIJN FISCHER zal het publiek verblijden met een volledige band die alle grote hits van Hazes zal vertolken en WILD ROMANCE, de begeleidingsband van wijlen Herman Brood, die met de documentaire "Buying the Band" en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers staan. De komst van het Amerikaanse EVERLAST is heel bijzonder, omdat de frontman Eric Brody een bekende popster is in de States en met een show komt waarin de hits van zowel House of Pain als de grote hits van de man zelf, elkaar kruisen. Verwacht dus een show met een mix van bluesrock en hip hop, die uniek te noemen is. Uit Ierland komt de elektronische dance act LE GALAXIE, deze avond afsluiten.

Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands, hoofdzakelijk uit de kleinere Europese landen.

Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme. Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Participanten zijn o.a: De Gemeente Delft, Stap in de Gouden Eeuw, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie. Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van "special effects".

Meer berichten