Foto:

Bierfabriek Delft lanceert 3e Gouden Eeuw bier Witgoud

Delft - 4 juli 2019 - Stap in de Gouden Eeuw met Witgoud. In het kader van het Gouden Eeuwjaar van Delft lanceert Bierfabriek Delft als derde brouwer haar speciaal gebrouwen Gouden Eeuw bier – Witgoud, verrassend fris en karaktervol witbier met sinaasappel en koriander. Een heerlijke dorstlesser voor de zomerse dagen met 6% alcohol.

Bier en Delft zijn eeuwenlang nauw met elkaar verbonden. In de Middeleeuwen was bier zelfs één van de grootste exportproducten van de stad. Van de honderden brouwerijen uit de glorietijden zijn er nog een klein aantal overgebleven. Zij vertegenwoordigen het Delftse bier vol trots. En speciaal voor het Gouden Eeuwjaar bundelen vier Delftse brouwers hun krachten. Bierfabriek, Delftse Brouwers, Bierhistorie Delft en De Koperen Kat brouwen elk een eigen uniek bier. Eerder dit jaar verschenen al de eerste twee edities van de Gouden Eeuw bieren: het Gouden Vocht van Bierhistorie Delft en het Hoochbier van de Koperen Kat. Later dit jaar verschijnt de versie van de Delftse Brouwers.

Bierfabriek Delft is brouwerij, restaurant en café in één gevestigd aan de Burgwal in het centrum van Delft. Ze serveren mooie huisgebrouwen bieren uit de glimmende tanks die midden in het restaurant staan. Daarbij serveren ze het liefst hun beroemde Franse boerderijkip van de houtskool BBQ. Naast het Gouden Eeuwbier Witgoud brouwt Bierfabriek ook een robijnrode Ale Rosso, een bovengistend Blond bier genaamd Bianco en Nero, een donkere Porter welke is erkend met een zilveren medaille in de Dutch Beer Challenge 2019.

Over Delft & de Gouden Eeuw

In 2019 kleurt Delft 'goud' met een jaar lang culturele programmering in het teken van de Delftse Gouden Eeuw in het Delft van nu. 'Delft & de Gouden Eeuw' is onderdeel van het landelijke themajaar 'Rembrandt en de Gouden Eeuw'. Het Delftse themajaar is in januari gestart met de tentoonstelling Glorious Delft Blue bij Royal Delft. Hoogtepunten van het jaar is de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft. Meer informatie: www.delft.com. www.rembrandt-2019.com.

Meer berichten