Een jaar in het buitenland studeren is niet alleen erg leuk maar ook erg leerzaam.
Een jaar in het buitenland studeren is niet alleen erg leuk maar ook erg leerzaam. (Foto: )

STS High School USA Days Delft

STS High School

Buitengewoon leerzaam

Het vloeiend leren spreken van een taal, het kennismaken met een andere cultuur en het creëren van een tweede thuis: voor veel scholieren die de stap nemen om een schooljaar in het buitenland door te brengen, blijkt het een buitengewoon goede en vormende keuze. STS High School, een internationale uitwisselingsorganisatie voor scholieren tussen de 15 en 18,5 jaar, maakt het elk jaar mee. Tientallen scholieren vertrekken jaarlijks via STS naar landen als Amerika (nummer 1 locatie), Japan, Spanje of Australië.

Delft - Maar de keuze is nog veel groter dan dat. STS heeft eigen kantoren in 15 verschillende landen, met een hoofdkantoor in Gotenburg, Zweden. Door dit grote internationale netwerk zijn er maar liefst uitwisselingen naar 17 verschillende landen mogelijk. Veel tieners staan na afloop of tijdens de middelbare school voor de moeilijke keuze van een vervolgopleiding. Juist een jaar in het buitenland kan ze helpen de beste keuze te maken, omdat ze op de buitenlandse school met andere vakken in aanraking komen en uitgedaagd worden zichzelf te ontwikkelen op sociaal en cultureel gebied.

In sommige Europese landen stimuleert de overheid deelname aan een uitwisselingsprogramma door middel van subsidies. In Nederland is dat helaas niet het geval en zijn de kosten voor het programma voor rekening van de ouders. Maar daar staat veel tegenover: scholieren worden opgenomen in zorgvuldig geselecteerde en gescreende gezinnen, worden ingeschreven op een lokale high school en krijgen tijdens het jaar begeleiding van een lokale medewerker van de uitwisselingsorganisatie in het land van bestemming.

High School in Amerika

De nummer één bestemming voor scholieren? Dat is met uitstek Amerika. Het land is al jaren een enorm populair uitwisselingsland. Op 13 juli en 17 augustus organiseert STS daarom speciale USA-Days op het kantoor aan de Sadatweg 64 te Delft. Er wordt uitgebreid voorlichting gegeven over het high school programma in de USA, er zijn STS exchange students aanwezig die al een jaar in de USA hebben doorgebracht, je kunt deelnemen aan een quiz waarbij jouw kennis over de USA getest wordt en nog veel meer! Indien er serieuze interesse bestaat voor deelname aan een high school jaar in de USA is het bijwonen van een van de inspirerende USA-Days een aanrader! Aanmelden hiervoor kan via de website sts-education.com

Gastgezinnen gezocht

Ieder jaar verwelkomt STS Nederland ook scholieren uit het buitenland die kennis willen maken met de Nederlandse cultuur. STS komt graag in contact met gastgezinnen die deze scholieren een gastvrij onderkomen kunnen bieden. Een jaar in een ander land is een onvergetelijke ervaring, als gastgezin beleeft u het mee aan uw eigen keukentafel! Een beschrijving van het gastgezinprogramma is te vinden op de website van STS en daar kunt u ook kennis maken met de scholieren waar STS op dit moment nog een gastgezin voor zoekt.

Meer berichten