Foto: Ronald Knapp

Flamenco op Delftse Markt

Toen gastprogrammeur Thomas Oliemans vorig jaar in Delft was op die hele warme dag dat het Marktconcert werd opgebouwd, dacht hij: 'Als ik volgend jaar de programmering mag verzorgen, dan wil ik op dit podium op de Markt een concert door Mala Sangre programmeren'. Thomas is gek op Spanje en kent deze flamencoformatie al jaren. De oprichtster van Mala Sangre, María Robles, heeft in Amsterdam gestudeerd en zo heeft Thomas haar en haar gezelschap leren kennen.

Delft - In de historische binnenstad van Delft start volgende week de 23e editie van het Delft Chamber Music Festival. Op de eerste vrijdagavond van het festival vindt het gratis toegankelijke Dille & Kamille Marktconcert plaats. Dit vaste gegeven tijdens het festival wordt door veel inwoners van Delft zeer gewaardeerd. Het openluchtconcert biedt iedereen de kans om te genieten van internationale topmusici tijdens een feestelijk programma. Het is het 'cadeautje' van het festival aan de stad. Dit jaar treedt de Spaanse flamencoformatie Mala Sangre op. Deze Spaanse zangeressen, danseressen en musici staan garant voor een vurig concert tijdens de zomeravond van vrijdag 26 juli. Aanvang: 21:00 uur.

Mala Sangre is een muziekgroep uit Sevilla die sinds 2005 flamencomuziek over de hele wereld brengt. De musici zorgen voor vreugde en plezier bij het publiek én geven zo hun kennis van de flamenco door. De vrouwen van Mala Sangre zingen, dansen en laten het publiek genieten van hun humor, energie en schoonheid. Het belooft een zinderend concert te worden met een hoofdrol voor de flamencogitaar, de opvolger van de Spaanse luit: het instrument dat Orpheus ook bespeelde.


Mala Sangre
Marta Robles, gitaar en zang
María Robles, cajón, zang en dans
Pilar Robles, basgitaar, zang en dans
Lina María León Ruciero, dwarsfluit en zang
Francis Broekhuijsen, presentatie


Het concert wordt aangevuld met festivalmusici waaronder Thomas Oliemans (bariton), Kyril Zlotnikov (cello), Floris Mijnders (cello), Yang Lai Green (contrabas) en Jeannette Landré (fluit).


Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.


Overige festivalprogrammering en kaartverkoop
Het Delft Chamber Music Festival vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus 2019. Voor informatie over de complete programmering en de kaartverkoop zie: www.delftmusicfestival.nl
 

Meer berichten