Tijdelijke fietsenrekken rond station Delft

DELFT - Vanaf augustus komen er tijdelijke fietsenrekken te staan vlakbij het stadskantoor, langs de Parallelweg en de Coenderstraat. De tijdelijke maatregel moet tegemoetkomen aan de behoefte aan extra stallingsplekken rond het station, totdat de derde stationsfietsenstalling in 2020 klaar is.

De twee huidige fietsenstallingen bij het station geven ruimte aan 7.700 fietsen. Doordat het aantal treinreizigers dat de fiets gebruikt blijft toenemen, zijn de stallingen vooral in het weekend al regelmatig vol.

Derde stationsfietsenstalling

Op dit moment wordt gewerkt aan een derde stationsfietsenstalling onder project Antoni - een multifunctioneel gebouw dat naar verwachting in 2020 wordt opgeleverd. De fietsenstalling zou oorspronkelijk in 2019 open gaan. Om bouwveiligheidsredenen kan de bouwcombinatie de stalling dit jaar slechts gedeeltelijk opleveren, waarna de rest van de stalling volgend jaar open gaat.

Tijdelijke voorziening

Om reizigers tot de eindoplevering beter te faciliteren plaatst bouwcombinatie Antoni vanaf augustus tijdelijke fietsenrekken rond het station, voor het nieuwe studiejaar begint. De rekken komen langs de Parallelweg en aan weerszijden van de Coenderstraat te staan. Samen bieden ze ruimte aan ongeveer 900 fietsen. Fietscoaches zullen het gebruik van de stallingen in goede banen te leiden. In de tweede helft van augustus – rond de OWee – kunnen reizigers tijdelijk ook hun fiets parkeren tussen dranghekken op het voorplein van het stadskantoor.

Zomer 2020

De tijdelijke dranghekken op het voorplein van het stadskantoor blijven staan tot 1 september. De overige fietsenrekken worden in de zomer van 2020 weer weggehaald, wanneer Antoni - en daarmee ook de derde fietsenstalling - gereed is. Wanneer deze nieuwe stalling open gaat beschikt station Delft over meer dan 10.000 stallingsplekken.

Meer berichten