Martina Huijsman met Jurrian Arnold voor het panorama
Martina Huijsman met Jurrian Arnold voor het panorama

OPEN volgende tussenstop van het Panorama Delft een initiatief van Het Prinsenkwartier

DELFT - Vanaf 24 juli is het Panorama Delft te zien en te bewerken in OPEN. Het Panorama Delft is een initiatief van Delft Design en TOPdelft in samenwerking met de gemeente Delft. Het Panorama Delft verbeeldt de toekomst van onze Stad in 2040, wanneer we kans zien om onze dromen te realiseren. Dit Panorama maken we als Delftenaren met elkaar. Iedereen is uitgenodigd om zijn dromen weer te geven bij het stadssilhouet.

Presentatie in OPEN

Het Panorama Delft is een optimistisch antwoord op de stedelijke opgaven van Delft. Op woensdagmiddag 24 juli om 16.00 uur wordt een toelichting bij het panorama gegeven met een presentatie over het Panorama Nederland zoals deze tijdens de manifestatie “Ons Delft, maak de Stad!” van 18 mei 2019 in het Prinsenkwartier is gehouden. Hierbij laten we een aantal karakteristieke beelden zien die al in het Panorama Delft te vinden zijn.

Panorama Delft op reis

Op 25 mei is tijdens het Agathafestival in het Prinsenkwartier, het Panorama geopend door wethouder Martine Huijsmans. De Hugo de Grootlezing was de start van een verblijf van 2 weken van het Panorama in de Nieuwe Kerk in Delft tot 20 Juni. Daarna reist het Panorama verder waarna een terugtocht in het Prinsenkwartier gepland staat voor 4 september. Het Panorama Delft is een ‘kindje’ van het Panorama Nederland dat is ontwikkeld door het College van Rijksadviseurs, dat momenteel door Nederland trekt. Dit Panorama verbeeldt hoe Nederland eruit kan zien als wordt gekozen voor een gedurfde en samenhangende aanpak. Met als uitkomst een schoner, hechter en rijker land.

Het Prinsenkwartier aan het Agathaplein in Delft is een bruisend centrum waar kunst, kennis, techniek en innovatie samen komen in één prachtig pand. Het Prinsenkwartier is een broedplaats van activiteiten, experimenten en projecten in de stad.

Hoe Delfts wil je het hebben!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden