Links Jordy de Schepper en rechts Tim van den Bogert
Links Jordy de Schepper en rechts Tim van den Bogert (Foto: Henny de Schepper)

Team ROC Mondriaan naar het WK voor beroepen 'Worldskills 2019'

Een team van ROC Mondriaan met vestigingen in Delft, Den Haag en Naaldwijk zal van 20 t/m 27 augustus mee doen aan het wereldkampioenschap voor beroepen voor MBO-studenten, de Worldskills, dat dit jaar in Kazan in Rusland plaats vindt.

Delft - Tijdens dit WK strijden jongeren tot 21 jaar uit 82 landen en vele vakrichtingen om de eerste plaats in hun vakgebied. Zeer uiteenlopende beroepen zoals Mechatronicus, Stucadoor, Bouwtimmerman, Kapper, Patissier en Hotelreceptionist zijn vertegenwoordigd. Een plek in Team NLverover je niet zomaar. Ruim 20.000 studenten namen deel aan de voorrondes, kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk de finale om het Nederlands kampioenschap. Een afvaardiging van 30 nationaal kampioenen gaat als Team NL ons land in Rusland vertegenwoordigen.

Het team van ROC Mondriaan bestaat uit de 19-jarige Jordy de Schepper uit Den Hoorn en de 20-jarige Tim van den Bogert uit Honselersdijk. Zij nemen deel aan een demonstratie wedstijd in de discipline Industrie 4.0, vergelijkbaar met de wedstrijd voor Mechatronica, maar dan met meer ICT-invloeden. Industrie 4.0, ook wel Smart industry genoemd, is de naam voor een trend van automatisering en gegevensuitwisseling dat gebruikt wordt bij industriële fabricagetechnieken.

Meer berichten