Het kerkhof bij Mojo Backstage; Delftse meesters in de muziekindustrie.
Het kerkhof bij Mojo Backstage; Delftse meesters in de muziekindustrie. (Foto: )

Delftse band maakt videoclip bij tentoonstelling Prinsenhof

De Delftse band Guano neemt een muziekvideo op in het tijdelijke kerkhof behorende bij de tentoonstelling "Mojo Backstage; Delftse meesters in de muziekindustrie" van Muzeum Prinsenho.

Delft - Tijdens een bezoek aan het tijdelijke kerkhof kwamen bandleden Rob Maas en Wilma van Wezenbeek op het idee. Zij dachten meteen aan een oud nummer van de tweede CD van hun band Guano: R&R Hell of Fame. In dat nummer noemen zij overleden (bekende) muzikanten, en diezelfde muzikanten staan ook op de witte kruisen van het kerkhof genoemd. Hoe leuk zou het zijn om een clip te maken van dit kerkhof met hun nummer? Een nummer dat zij overigens nog steeds in hun set opnemen, en dan aanvullen met nieuwe helden. Lou Reed, Nico, Jimi Hendrix werden geëerd met een rode roos, maar ook Avicii en The Lau. Zelfs een bezoeker van de tentoonstelling deed mee met het leggen van een roos. De clip kan worden bekeken via Youtube, en kan gemakkelijk worden gevonden via het facebook account guano015 van de band.

Guano is opgericht in 1988, en natuurlijk sinds die tijd wat groeven rijker, letterlijk en figuurlijk. Met 5 bandleden (3 vrouwen, 2 mannen) maakt Guano eigen nummers - inmiddels hebben ze al een behoorlijk repertoire opgebouwd. De muziek is niet eenvoudig in een hokje onder te brengen of te beschrijven. Ergens waan je je in de zeventiger jaren (het Elka-orgeltje, de gitaarsolo's), maar Guano giet dat in een modern jasje. De half rock half flower power formatie kan grooven, grommen en grollen. Een optreden is vaak verrassend, en Guano speelt nog steeds met veel energie en plezier.

De tentoonstelling, waar het tijdelijke kerkhof onderdeel van is, is nog tot en met 1 september in Museum Prinsenhof Delft te zien. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland.

Meer berichten