Terug in de tijd met Woodstock

 

Delft - Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures, de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscopen voor een speciale vertoning. Zondagmiddag 18 augustus om 15.00 uur vertoont Filmhuis Lumen deze film met een speelduur van maar liefst 3 uur en 44 minuten, inclusief een pauze. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het 'Three Days of Peace and Music' waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana en The Who. Filmhuis Lumen zorgt 18 augustus voor sfeervolle aankleding, hapjes en muzikale omlijsting in Woodstock-stijl. Liefhebbers zijn van harte welkom om in hippie en flower power-kostuum langs te komen om te genieten van deze bijzondere muziekdocumentaire.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de 'Director's Cut' van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

Je vindt Filmhuis Lumen aan het Doelenplein 5. Voor info en  ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl

Hans Ouwerkerk
Meer berichten